Η Εκδήλωση του Meganisi Life για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας “Η Μεγανησιώτισα Συναντάει την Μετανάστρια”

Πραγματοποιήθηκε χτες στο «Πέτρινο» η εκδήλωση που διοργάνωσε το Meganisi Life σε συνεργασία με το MeganisiTimes στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας αφιερωμένη στην Γυναίκα Μετανάστρια.

Δείτε Βίντεο ΕΔΩ

Η σκέψη αυτής της εκδήλωσης υπήρχε πολύ καιρό πριν και άρχισε να ωριμάζει με την παρότρυνση φίλων . Συνηθίζεται εξ’ άλλου τα μέσα επικοινωνίας , ιστοσελίδες, περιοδικά κλπ, να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις αφού κατέχουν με κάποιο τρόπο την δύναμη της μαζικής επικοινωνίας, ασυνήθιστο όμως για τα δικά μας πλαίσια, γι’ αυτό και «ξένισε» λίγο η ιδέα αρχικά. Είπαμε όμως να το τολμήσουμε θεωρώντας ότι το οφείλουμε με κάποιο τρόπο στους «επισκέπτες» μας , στους φίλους και στον τόπο μας αφού σε αυτούς οφείλεται η ύπαρξη και η δύναμη μας. Η γυναίκα λοιπόν σαν σύμβολο δύναμης, αντοχής, και δημιουργίας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Με ιδιαίτερη αναφορά στην γυναίκα μετανάστρια, αυτήν που «έφυγε» από το Μεγανήσι και αυτήν που «ήρθε» στο Μεγανήσι, αναδεικνύοντας τα κοινά τους βιώματα.

Δείτε το Βίντεο με την ομιλίατης Διοργανώτριας της Εκδήλωσης Έλλης Καββαδά ΕΔΩ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Παναγιώτη Κονιδάρη (Φαρμακοποιού) και αφορούσε στο ιστορικό της ημέρας και πως η γυναίκα σύμβολο αρχικά της γονιμότητας έφτασε σήμερα μετά από αγώνες χρόνων να έχει κατακτήσει ισάξια θέση με τον άντρα στην κοινωνία.

Δείτε την ομιλία του Παναγιώτη Κονιδάρη Βίντεο 1, Βίντεο 2, Βίντεο 3, Βίντεο 4

Ακολούθησε η ομιλία της Πανωραίας Μάντζαρη, για τη μετανάστρια γυναίκα, μια λιτή και συγκινητική ομιλία που» ξύπνησε » συναισθήματα όσων έχουν βιώσει την μετανάστευση, για να πάρουν το λόγο στην συνέχεια οι ίδιες οι μετανάστριες που ήταν εκεί και να πουν την δική τους περιπέτεια από την στιγμή που έφυγαν από την πατρίδα τους μέχρι να ριζώσουν στην Ελλάδα και στον τόπο μας.

Δείτε την ομιλία της Πανωραίας Μάντζαρη Βίντεο 1, Βίντεο 2

Αναφορά στα παιδιά των μεταναστών έκανε και ο Δήμαρχος Μεγανησίου κος Γεράσιμος Κατωπόδης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μας.

Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Θανάσης Κονιδάρης με τραγούδια που γράφτηκαν μόνο για γυναίκες. Την συγκίνηση, ακολούθησε ο χορός , κι όλη η βραδιά ανέδειξε την ανάγκη της εξόδου, της συνύπαρξης ,της διασκέδασης αλλά και αντίστοιχων εκδηλώσεων αφού το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Δείτε Βίντεο ΕΔΩ

Δείτε Βίντεο από το διασκέδαση μετά τις Ομιλίες Βίντεο 1, Βίντεο 2, Βίντεο 3, Βίντεο 4

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, γυναίκες και άντρες, και ήταν πολλοί εκείνοι που μας τίμησαν .

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναγιώτη τον Θανάση την Πανωραία και την Βησσαρία για την συνδιοργάνωση.

Το λουλούδια ήταν προσφορά του «Πέτρινου»

Θα κλείσω με μια φράση από την ομιλία για την μετανάστρια.

«Είμαι Ελληνίδα…είμαι ξένη…είμαι και τα δυό;

«Είσαι Γυναίκα και είσαι Δύναμη…»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.