Πηγάδι «Καραμαντάνι» , αφού η καθαριότητα «θέλει» δημοσιότητα δείτε πως είναι πάλι σήμερα

Πέρασαν δυο χρόνια και δυο μήνες από την πρώτη δημοσίευση της ντροπιαστικής κατάστασης της περιοχής στην ιστοσελίδα μας ( 12/12/20 ) . Αμέσως μετά εθελοντές και συνεργία του δήμου καθάρισαν και εξυγίαναν την περιοχή από τις σκάλες στο Κατωμέρι μέχρι το Βαθύ ( Μαζί με το βασιλικό ποτίστηκαν και κάτι γλάστρες εκεί γύρω τριγύρω αλλά δεν μας αφορά γιατί η δουλειά έγινε) Και ο τόπος πραγματικά έλαμπε και μοσχοβόλαγε . Δυστυχώς δεν κράτησε για πολύ γιατί από ότι αποδείχτηκε το ενδιαφέρον και ο ζήλος που εκδηλώθηκε ήταν προσωρινά και επειδή θίχτηκε η εικόνα μας με την δημοσιότητα. που πήρε το θέμα .Αλλιώς δεν δικαιολογείται η σημερινή κατάσταση που πλησιάζει την προηγούμενη με αποκορύφωμα την τρομερή δυσωδία από τα στάσιμα νερά, γιατί το ρέμα που έρχεται από το Κατωμέρι είναι βουλωμένο με μπάζα χώματα και κλαριά . Στην διαδρομή επίσης χρειάστηκε να ανοίξουμε δυο συρμάτινες περιφράξεις (ποριές) που προφανώς κάποιος αγρότης τοποθέτησε εκεί για να κλείσει τα ζώα του.

Και μιας και η δημοσιότητα έπιασε την πρώτη φορά λέμε μήπως πιάσει και αυτή και μπει επιτέλους αυτή η περιοχή σε έναν πιο τακτικό προγραμματισμό ετήσιας συντήρησης για να μην χρειαζόμαστε κάθε φορά μπουλντόζες. Αν και τώρα ο δήμος διαθέτει τα δικά του μέσα (τσάπα και οδηγό) όπως και εργατικό δυναμικό και δεν θα χρειαστεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό του. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης όμως αναλογεί και σε πολίτες που χρησιμοποιούν την περιοχή σαν σκουπιδότοπο . Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα αλλά τελευταία το φαινόμενο είχε περιοριστεί. Πάντως τα κομμένα κλαδιά από τα φυτά και τα δέντρα δεν έπεσαν μόνα τους στο δρόμο. , Πάσχα έρχεται, καλοκαίρι…εκλογές….

Δεν χρειάζεται δημοσιότητα…ενδιαφέρον ευαισθησία και σωστό προγραμματισμό χρειάζεται αυτή η ταλαιπωρημένη ιστορική περιοχή των παιδικών μας χρόνων που κάποτε όλοι δείχνοντας την ευαισθησία μας για το περιβάλλον ξεσηκωθήκαμε για να μην γίνει εκεί ο βιολογικός…. Ε… σήμερα είναι χαβούζα….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.