Το μεγάλο έργο της Ύδρευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφήνει το Σπαρτοχώρι 12 ώρες χωρίς νερό δεν θα λύσει το πρόβλημα του νησιού όσο είναι ετοιμόρροπο το αντλιοστάσιο και σε αχρηστία η μια αντλία

Η ώρα είναι 5 και 30 το απόγευμα. Από το πρωί σήμερα στις 8:00 όπως εδώ και πολλές μέρες από τότε που ξεκίνησε το μεγάλο έργο της ύδρευσης , το Σπαρτοχώρι δεν έχει ούτε σταγόνα νερό. Οι εργασίες εξελίσσονται με γρήγορους αλλά άναρχους ρυθμούς Τεχνικά έχουν τονιστεί ενστάσεις για την σωστή εκτέλεση . Σήμανση δεν υπάρχει στα σημεία και παρατηρείται προχειρότητα προκειμένου να τελειώσει και να παραδοθεί σύντομα το έργο. Οι Σπαρτοχωρίτες δείχνουν την κατανόηση που ζήτησε η δημοτική αρχή και κάνουν τεράστια υπομονή αφού το μεγάλο αυτό έργο αυτό θα τους λύσει μια για πάντα το πρόβλημα του νερού και δεν θα διψάσει ποτέ ξανά το χωριό. Ακόμα και εαν μένουν καθημερινά 12 ώρες χωρίς νερό, ακόμα και εαν δεν μπορούν να πλύνουν τις αυλές τους από τις «τούρτες» και τα χώματα .Δώδεκα ώρες κάθε μέρα χωρίς νερό κι ο κόσμος κάνει υπομονή, αν και πολύ σύντομα αυτή θα εξαντληθεί γιατί από ότι ακούγεται έτσι θα πάμε μέχρι το Πάσχα .

Αυτά μπροστά από τις «κάμερες» … Αυτή είναι η εικόνα του «φαίνεσθαι», των μεγάλων έργων της ανάπτυξης που προβάλλεται προς τα έξω και που σίγουρα μιλάμε για ένα απαραίτητο έργο που έχει ήδη δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια , πριν την δημαρχία του κυρίου Δάγλα που ήταν ενταγμένο ήδη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπου περιελάβανε ένα πακέτο συνδυαστικών παρεμβάσεων και προμηθειών που αφορούσε συνολικά το δίκτυο ύδρευσης και την επάρκεια νερού στο νησί μας. Η ιστορία είναι γνωστή και δεν θα σταθώ εκεί.

Πίσω από τις κάμερες τώρα πάμε μια βόλτα στο κτίριο που στεγάζεται το αντλιοστάσιο στον Αη-Γιάννη και οι αντλίες που στέλνουν το νερό στα χωριά αλλά και η παλιά δεξαμενή.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους : Οι φωτογραφίες είναι πριν απο τρεις μέρες μπροστά σε αυτόπτη μάρτυρα (για να μην πει κανείς ότι είναι παλιές) όπου και ο ίδιος απο ότι μου είπε έχει αναφέρει το θέμα πολλές φορές.

Το βίντεο είναι σημερινό..( Συμβουλή: Φροντίστε για την καλύτερη ασφάλεια του χώρου και την αποφυγή τυχόν δολιοφθορών ) Το κτίριο έχει να συντηρηθεί πάνω από δέκα χρόνια και είναι κυριολεκτικά ετοιμόρροπο. Το κόστος επισκευής του παρότι δεν είμαστε μηχανικοί δεν υπερβαίνει τις 5-6 χιλιάδες. Αν η στέγη καταρρεύσει , που δεν θέλει και πολύ, τότε όσα εκατομμύρια και να έχουν πέσει στην αλλαγή του δικτύου το νησί θα μείνει χωρίς νερό μοιραία για πολύ καιρό ανα πάσα στιγμή ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.. Δε θέλει πολύ μυαλό…είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και με τι κριτήρια τις βάζει ο καθένας . Εδώ μας ενδιαφέρει το «Φαίνεσθαι» όπως είπαμε και στην αρχή….Αυτό που βλέπει ο κόσμος δηλαδή…Θα βρίσκαμε τρόπο να δικαιολογήσουμε και την στραβή…Ο καιρός, η βροχή, ένα δέντρο που έπεσε στη στέγη…..

Πριν και πάνω από όλα όμως πρέπει να γίνει συντήρηση της παλιάς μικρής εφεδρικής αντλίας ή ακόμα προμήθεια νέας αφού αυτή είναι αμφίβολο αν μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις του δικτύου το οποίο λειτουργεί μέχρι στιγμής μόνο με την μια αντλία . Σε περίπτωση βλάβης πάλι το νησί θα μείνει χωρίς νερό. Στον προϋπολογισμό έχει μπει ένα ποσό το οποίο όμως δεν είναι αρκετό να καλύψει το κόστος συντήρησης ή προμήθειας. Γεγονός που κάποιοι αγνοούν ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στην εξέδρα…

Και ο εξωτερικός χώρος δεν πάει πίσω. Ακόμα χειρότερη η εικόνα. Εκτεθειμένοι αγωγοί και σωλήνες μισοχωμένοι σε ενα λάκκο.

Γενικότερα όμως η εικόνα της περιοχής του Αη-Γιάννη θέλει αρκετές παρεμβάσεις και ιδιαίτερη προσοχή για να αρμόζει στον τουριστικό και όχι μόνο χαρακτηρισμό που της αποδίδουμε με φωτογραφίες και προβολές μέσα από τα «πανάκριβα» site που χρηματοδοτούμε κάθε τόσο από τον προϋπολογισμό του δήμου. . άρα λεφτά υπάρχουν …οι επιλογές για το που θα τα διαθέσουμε είναι το θέμα… Αν κρίνουμε και από τις επανειλημμένες απευθείας αναθέσεις και τις τελευταίες νέες μελέτες (τελικά είχες δίκιο Γιώργο, έχει πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς το ΔΙΑΥΓΕΙΑ)…

Οσο για το νερό τώρα … εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος..

Θα το πάθουμε σαν το ρεύμα που αλλάξαμε τα καλώδια στο εσωτερικό δίκτυο αλλά η «πηγή» παραμένει προβληματική με αποτέλεσμα να παραμένει άλυτο και το πρόβλημα των διακοπών του ρεύματος. Τα μεγάλα έργα λοιπόν για να είναι αποτελεσματικά ξεκινούν από τα μικρά. Είναι κάτι σαν ντόμινο που το ένα κομμάτι είναι απόλυτα εξαρτώμενο από το άλλο. Γιατί στο τέλος …»μου μεινε η φωτογραφία θα πάει η δουλειά»… Καιρός είναι να δει κι ο κόσμος όσα δεν δείχνουν οι κάμερες… ποιος ξέρει, εκλογές έρχονται μπορεί με λίγη δημοσιότητα ακόμα να φτιάξουν όλα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.