Δήμος Μεγανησίου: Ενημέρωση δημοτών σχετικά με την Σχίζα

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής στο πρόσφατο δημοσίευμά μας όπως στάλθηκε στο meganisinews και ανέβηκε στο fb του Δήμου. Τονίζω ότι δεν έχει σταλθεί στο meganisilife παρότι έχουμε αποδείξει ότι εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις και δημοσιεύουμε ότι μας έχει σταλθεί από τον Δήμο. Η απάντηση λοιπόν στο δημοσίευμά μας κατά την άποψή μου αφού πρώτα «ξεθάβει πεθαμένους» και γυρνάει 10 χρόνια πίσω (ενώ ο δήμος μετράει αρκετά περισσότερα ο κύριος δήμαρχος έχει μια εμμονή να χρονολογεί την ύπαρξη του δήμου και να κάνει κριτική από την θητεία Ζαβιτσάνου και όχι παλιότερα) δεν απαντάει στο γεγονός ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.

Δεν μας κάνει εντύπωση που για άλλη μια φορά αντί πειστικής απάντησης καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική. Την ρίψη «λάσπης», την εμμονική σύγκριση της δικιάς του εννιάχρονης θητείας με την θητεία Ζαβιτσάνου (τεσσεράμισι χρόνια) η οποία έχει κριθεί πλέον από τους Μεγανησιώτες που εμπιστεύτηκαν σε αυτόν την εξουσία, αλλά ήταν αυτή που δρομολόγησε και ωρίμασε τις μελέτες με τα έργα που αναφέρει η σημερινή δημοτική αρχή.

Επίσης την τακτική της δυσφήμισης επαγγελματιών που έχουν «πληρώσει» ακριβά τον σκουπιδότοπο. (Υπάρχει και πρόσφατη (στις 9/1) φωτογραφία με βοοειδή μέσα στον σκουπιδότοπο, αν σας την στείλω θα την δημοσιεύετε; Δεν νομίζω. Εμείς πάντως δεν το κάναμε) Τέλος θα αφήσω τα συμπεράσματα σε εσάς γιατί ας μην κρυβόμαστε. Οι πάντες γνωρίζουν στο νησί τι συμβαίνει με την μεταφορά σκουπιδιών ακόμα και εκείνοι που υπογράφουν την καλή εκτέλεση του έργου. Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι στο ρεπορτάζ μας πρώτοι εμείς παραθέσαμε όλες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την διαχείριση των αποβλήτων μας, και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Η απάντηση στο ερώτημα λοιπόν δεν είναι «Εσείς τι κάνατε» αλλά εσείς τι ΔΕΝ κάνατε…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

“Αγαπητοί Συνδημότες,

Σχετικά με την εξέλιξη των έργων που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων σας ενημερώνουμε ότι,

Στις 13 Ιανουαρίου 2023 πήραμε έγκριση δημοπράτησης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ / ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» του Δήμου

Μεγανησίου αξίας 600.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά στις 4 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς αποτέλεσμα με ποσό 397.000 ευρώ. Κατόπιν ενεργειών μας αυξήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Προϋπολογισμός του έργου κατά 203.000 ευρώ και άμεσα θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Λευκάδας.

Το έργο «ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου ύψους

1.313.000 ευρώ έχει ήδη δημοπρατηθεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Δήμος Λευκάδας θα υποβάλλει εντός των επόμενων ημερών για προέγκριση δημοπράτησης το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου αξίας 600.000 ευρώ.

Στις 13 Ιανουαρίου 2023 εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεγανησίου για το έτος 2023 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και άμεσα θα προβούμε στην επαναδημοπράτηση του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ» του Δήμου Μεγανησίου με προϋπολογισμό αυξημένο κατά 90.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ συνολικού πλέον προϋπολογισμού 561.200 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί αρχικά τον Μάιο του 2022 χωρίς αποτέλεσμα.

Τέλος με την έγκριση του προϋπολογισμού μας στις 13 Ιανουαρίου 2023 ξεκινάμε και την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Αγαπητοί Συνδημότες,

Όλα τα παραπάνω για να υλοποιηθούν και να συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής μας , απαιτούν να τηρηθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, μελέτες άδειες, προεγκρίσεις, εγκρίσεις, δημοπρατήσεις, ανάδοχοι και υλοποίηση τελικά των έργων.

Εμείς σαν Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 βρήκαμε, από ανθρώπους που σήμερα μας δηλώνουν ότι συνεχίζουμε ένα έγκλημα, έναν ΧΥΤΑ άνευ άδειας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βαπτισμένο ΧΑΔΑ , χωρίς τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων, με όγκο απορριμμάτων πάνω στο ΧΑΔΑ χωρίς να τα δέχεται κανένας φορέας και την λύση πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας να την δίνει ο «Θεός Ήφαιστος» και μην ξεχνάμε τα δημοσιεύματα της τότε εποχής όπως για παράδειγμα στις 13/06/2013,

Καθώς και φωτογραφία από τα τότε δημοσιεύματα.

Σας δηλώνουμε ότι δεν ολιγωρούμε όπως μας καταλογίζουν, παλεύουμε για μια σωστή, σύγχρονη και με δικά μας μέσα χωρίς να εξαρτόμαστε από κανέναν διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων του νησιού και σας υποσχόμαστε ότι βρισκόμαστε στην φάση που το έργο θα πάρει σάρκα και οστά και δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά με υποσχέσεις και μεγαλοστομίες και για να προλάβω διάφορα μυθεύματα όπως πολλά κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, τα έργα χρηματοδοτούνται στο 100% από προγράμματα και όχι από ίδιους πόρους του Δήμου.

Τέλος όποιος Δημότης επιθυμεί να ρωτήσει για το οτιδήποτε ακούσει, τα τηλέφωνά μας είναι στην διάθεση όλων και με χαρά θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε ερωτηθούμε.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου

Παύλος Δάγλας

One comment

  1. Είναι θλιβερό : μετά από δέκα χρόνια δημαρχίας να είναι τόσο ανύπαρκτο το έργο του κυρίου Δημάρχου που να προσπαθεί να μας χορτάσει με ΘΑ.. (και όχι μόνο στο πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά συνολικά) Το μόνο έργο που έκανε και κάνει σωστά είναι να μας μαζεύει τα χρήματα (δημοτικά τέλη, ύδρευση, φόρους-κρατικές ενισχύσεις κ.τ.λ ) και να τα μοιράζει στα μέλη της παράταξης του . Νομίζω ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία ώστε να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την περίπτωση να ηγείται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ .

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.