Σκουπιδότοπος Μεγανησίου, σήμερα 9/1/2023, το «έγκλημα» συνεχίζεται κάτω από την απόλυτη σιωπή και με την ανοχή όλων {Βιντεο}

Ανάμεσα σε εξαγγελίες υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου μια βόλτα στον σκουπιδότοπο αποκαλύπτει ένα συνεχόμενο «έγκλημα’ που διαπράτεται χρόνια τώρα με θύματα όχι μόνο το περιβάλλον, και την υποβάθμιση της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εξηγώ αμέσως το γιατί για όσους δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα.

Ο Σκουπιδότοπος σήμερα 9/1/2023

Για την μεταφορά των σκουπιδιών οι δημότες 9 χρόνια

Πληρώνουν διπλάσια τέλη , προκειμένου να μεταφέρονται τα σκουπίδια στην Πάλαιρο ,τις αμοιβές των εργολάβων, το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών και των βαρέων αντικειμένων που είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Σε κάθε ερώτηση στους αρμόδιους αν μεταφέρονται τα σκουπίδια τους διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι εντάξει, υποτιμώντας την νοημοσύνη τους ή την καλή τους πίστη στους αρμόδιους αιρετούς. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση της κυρίας Αργύρη ξαναέβαλε το ζήτημα για να πάρει σαν απάντηση άλλο ένα ψέμα. Εκεί ακούσαμε ότι ΠΑΛΙ οι κάμερες δεν λειτουργούν

9η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 2022 Οκτώβρης 2022

Στο βίντεο από το 15:42 παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Δάγλα σε απάντηση της Κ.Αργύρη . Προς τιμήν του παραδέχεται την τεράστια αργοπορία του εργολάβου που από ότι ακούσαμε έδωσε την εργολαβία σε άλλον Επίσης μέχρι εκείνη τη στιγμή 25 Οκτωβρίου πληρωνόντανε κανονικά. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό κάθε χρόνο ο δήμος πληρώνει για την μεταφορά των οργανικών απορριμμάτων και βαρέων αντικειμένων περίπου 150.000 ευρώ. Επί 9 χρόνια . Σύνολο 1.350.000 ευρώ. Και τα σκουπίδια παραμένουν βουνό.

Οι δημότες μπαίνουν στην διαδικασία διαπληκτισμών με εκείνους που κραυγάζουν το αντίθετο και διαταράσσονται οι κοινωνικές σχέσεις αφού μπαίνει πάντα η ετικέτα της αντιπολίτευσης χωρίς να εξετάζεται το γεγονός . Γίνεται φανερά εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των υποστηρικτών της δημοτικής αρχής που πλανιόνται από αυτήν.

Υποβαθμίζουν μια ολόκληρη περιοχή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν όπως θα ήθελαν την περιουσία τους

Ακολούθως έρχονται και αποκρύπτονται πρόστιμα από υπηρεσίες και πληρώνονται ποσά που σε άλλη περίπτωση θα διατίθενται σε υπηρεσίες και έργα προς όφελος του νησιού και των δημοτών.

Εκκρεμούν δικαστήρια με ιδιώτες αιρετούς και υπηρεσίες στα οποία οι αμοιβές των δικηγόρων βγαίνουν από κονδύλια του δήμου με αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος εξαγγέλλει έργα και προμήθειες για την αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ με δελτία τύπου, συνεντεύξεις, η δημοτική αρχή επικροτεί, και κάποιοι πληρώνουν ακριβά μέχρι και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τοπικά site και το Μ.L ασχολούμαστε με αυτό το θέμα με δημοσιεύματα και όχι μόνο. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει γραφικοί διότι η κατάσταση παραμένει ίδια και ακόμα χειρότερη σήμερα.

Αν κάποιος ψάξει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα δει απευθείας αναθέσεις, τοποθετήσεις εργολάβων, χρηματικά εντάλματα που κόβονται με όλα τα νόμιμα παραστατικά και υπογράφονται οι καλές εκτελέσεις του έργου. Όλα (ζυγολόγια, εισιτήρια) συμφωνούν ότι οι εργολάβοι μεταφοράς απορριμμάτων και βαρέων αντικειμένων εκτέλεσαν σωστά τη σύμβασή τους και πληρώθηκαν. Δηλαδή μέσα σε 20 μέρες (25 Οκτώβρη-15 Νοέμβρη) πρόλαβαν και απομάκρυναν την συμφωνημένη ποσότητα; Και τα σκουπίδια από που ξεφύτρωσαν;

Πώς παρόλα αυτά προκύπτει η σημερινή εικόνα στον σκουπιδότοπο; Πάρθηκαν οι 400 τόνοι που έλεγε η σύμβαση που έληξε 15/11/2022 όπου μέχρι τότε έπρεπε να απομακρύνει τον όγκο που έλεγε η σύμβαση. Ο όγκος των σκουπιδιών παραμένει ίδιος από τον Σεπτέμβρη όπως δείχνουν τα βιντεο και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τότε. Το φορτηγό αδειάζει ήδη κοντά στο πορτόνι. Και μη μου πείτε ότι είχαμε αύξηση τουρισμού, γιατί αυτός ο όγκος αντιστοιχεί σε αύξηση 5.000 τοις εκατό και όχι 30.

Ο σκουπιδότοπος τον Σεπτέμβρη 2022

Πέρσι η σύμβαση αφορούσε 650 τόνους και ο σκουπιδότοπος είχε αδειάσει σχεδόν.

Τα βαρέα γιατί υπάρχουν ακόμα στην δεξιά πλευρά του σκουπιδότοπου; Ο εργολάβος έχει πάρει 22.000 ευρω για την μεταφορά όλου του όγκου , κι όμως είναι ακόμα εκεί .Εδώ κάτι συμβαίνει…κάτι δεν γίνεται σωστά, κάτι μας έχει ξεφύγει…Όλα νόμιμα και ο σκουπιδότοπος γεμάτος…Ίσως πρόκειται για θαύμα ή καλύτερα το πρωί αδειάζει και το βράδυ τον ξαναγεμίζει η αντιπολίτευση.

Όμως ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής για αυτό το επαναλαμβανόμενο θέατρο του παραλόγου; Υπάρχουν απαντήσεις:

Τα δικαστήρια που ακολουθούν με κατηγορούμενους τους αιρετούς υπεύθυνους καθαριότητας και τον ίδιο τον δήμαρχο ίσως λύσουν τις απορίες μας. Ευχόμαστε μόνο ο κύριος Δήμαρχος που είναι και κατηγορούμενος στις 17 Ιανουαρίου από καταγγελία ιδιώτη να χαίρει άκρας υγείας αυτή τη φορά και να μην αρρωστήσει ξανά . Να είναι παρόν στο δικαστήριο να απαντήσει και να μας διαψεύσει.

Τυχαίνει την ίδια μέρα να δικάζεται σαν κατηγορούμενος ύστερα από την αντίθετη μήνυση 9 δημοτικών συμβούλων στην δική του επειδή με δόλο δεν ψήφισαν τα τέλη και δεν μπορούσε να μεταφέρει τα σκουπίδια το 2018.

Τι ειρωνεία …Από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια και άλλοι τόσοι προϋπολογισμοί.. Οι σύμβουλοι ψήφισαν, άλλαξαν, αλλά ο σκουπιδότοπος παραμένει γεμάτος

(Πατήστε στα λινκ και δείτε . Αν προσέξετε τις ημερομηνίες θα καταλάβετε ότι κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία και αν μη τι άλλο η ολιγωρία είναι εγκληματική και πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα.)

Κομποστοποίηση

Πλήρης αναβάθμιση του τομεα καθαριότητας

Προμηθεια εξοπλισμού μεταφοράς και μεταφόρτωσης Στερεών αποβλήτων

Μονάδα Κομποστοποίησης

Δελτίο τύπου Παύλου Δάγλα για εποχές μιζέριας και έργα πνοής 30/1/2021


Αποκατάσταση και νοικοκύρεμα χυτα 12/5/2020

Αναπτυξιακό πρόγραμμα διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων 29/2/2020

Δελτίο τύπου 9/1/2022

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σας ενημερώνουμε ότι στη 2η Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε 5 Ιανουαρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγανησίου συζήτησε και ενέκρινε την ένταξη του Δήμου μας στο νέο ΦΟΔΣΑ Δήμου Λευκάδας, Π.Ε Λευκάδας, Π. Ι. Ν & Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Η σύσταση του νέου ΦΟΔΣΑ θα συμβάλει αποτελεσματικά στην υλοποίηση του στόχου του Δήμου Μεγανησίου για βιώσιμη οικονομική και οικολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων του.
Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που θα επιλύσει το μείζον θέμα των απορριμάτων τόσο στο παρόν όσο και στο άμεσο μέλλον.Υπέρ της απόφασης ένταξης ψήφισαν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
Κατωπόδης Γεράσιμος, Δάγλας Λάμπρος – Νικόλαος, Κατωπόδης Διονύσιος, Καββαδάς Κωνσταντίνος, Πολίτη Ακριβούλα, Μάντζαρης Γρηγόριος και Κονιδαρης Αθανάσιος.

Ο Δήμαρχος
Δάγλας Παύλος 

Δημοσίευμα του ΜΝ για την δημοπράτηση της αποκατάστασης15/1/2015

Δημοσίευμα του MN 28/9/2018

Δημοσίευμα του LefkasNews 15/5/2018

Παύλος Δάγλας: Οριστική Λύση του προβλήματος των απορριμάτων του Δήμου Μεγανησίου 12/5/2020

Το «έγκλημα» συνεχίζεται…Και να κάνουμε και μια ναντεψιά, μετά το άρθρο θα τρέξουν οι μπουλντόζες να τα σπρώξουν και να ανοίξουν χώρο. Να σουλουπώσουν λλιγο την κατάσταση . Ετσι γίνεται συνήθως.

One comment

  1. Σιγά το πρόβλημα απλώς αυτή τη φορά η φωτιά θα καίει καμιά δεκαριά μέρες παραπάνω,…..και .. όλα καλά τα ζυγολογια …ο.κ. τα παραστατικά …ο.κ. τα πακέτα των χρημάτων στις «σωστές» τσέπες ο.κ….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.