Κοπιάστε να φάμε {Καλαμάρια απ’ το Φερμέκλο γεμιστά} της Νικολίτσας

Ημέρα νηστείας σήμερα παραμονή των Φώτων. Όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων κόβουμε Σταυρό. Το φαγητό που κυριαρχεί στο Μεγανήσι τέτοιες μέρες είναι θαλασσινά, κυρίως χταπόδι , σουπιές ή καλαμάρι. Σήμερα θα μαγειρέψουμε ντόπιο καλαμάρι γεμιστό.

Συνταγή της Νικολίτσας Δάγλα

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι

1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

1 καρότο τριμμένο

Άνηθο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη

Αλάτι-Πιπέρι

1 ποτήρι του νερού ρύζι καρολίνα

Καλαμάρια 7-8 μεγάλα

Εκτέλεση:

Σε εν βαθύ τηγάνι βιάζουμε το λάδι το κρεμμύδι το καρότο τον ανιθο την πιπεριά και την ντομάτα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το ρύζι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια και τα κλίνουμε στο λαιμό με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε ταψί στη σειρά όπως την φωτογραφία. Ανάμεσα από τα καλαμάρια ρίχνουμε το μείγμα που θα περισσέψει και τα κεφαλάκια. Τα καλύπτουμε με ζεστό και τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Καλή σας όρεξη και Χρόνια Πολλά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.