Ανεξαρτητοποίηση και πρόθεση υποψηφιότητας από τον πρόεδρο Δ.Σ. Γεράσιμο Κατωπόδη

Σε λιγότερο από μήνα οι εξελίξεις στον χώρο της διοικούσας παράταξης «Μεγανήσι με Όραμα» κινούνται με ραγδαίο ρυθμό και καθημερινά επιβεβαιώνονται αυτά που μέχρι σήμερα ακούγονταν. Σε τρία ( ίσα;) μέρη χωρίζεται η μέχρι τώρα ενωμένη παράταξη του δημάρχου που φαίνεται από την μία ότι δεν κατάφερε να πείσει τα «δικά του παιδιά» (όπως αποκαλούσε τους συνεργάτες και φίλους της παράταξης) να του δώσουν για τρίτη φορά το χρίσμα. αλλά υπάρχουν και έντονες αντιδράσεις. Η ανεξαρτητοποίηση του προέδρου Γεράσιμου Κατωπόδη, και οι αναφορές στο πρόσωπο του Δημάρχου για συμπεριφορές και τακτικές του ύστερα από δήλωση να μην τον στηρίξει εκ νέου, έρχεται όχι μόνο να το επιβεβαιώσει αλλά και να δικαιώσει όσους προηγήθηκαν αυτής της τακτικής.. Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση όπως και στο σύνολο της αντιπολίτευσης που το έλεγαν, το φώναζαν και το βίωναν καθημερινά χωρίς αποτέλεσμα. Εσείς αργήσατε να το παραδεχτείτε «παιδιά»…

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΩΠΟΔΗ (όπως αναρτήθηκε στην σελίδα του στο FB)

H συνέπεια, η διαφάνεια και ο σεβασμός προς τους πολίτες του Μεγανησίου και την παράταξη με την οποία έχω εκλεγεί ήταν πάντα μονόδρομος για εμένα.

Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεργάστηκα με όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μου προς όφελος του Μεγανησίου και μόνο.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ενημέρωσα το δήμαρχο κ. Παύλο Δάγλα για την απόφασή μου να μην τον στηρίξω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, παραθέτοντάς του, τους λόγους της απόφασης μου αυτής.

Δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι η ευθεία και έντιμη στάση δεν εκτιμάται από όλους.

Επιβεβαιώνω καθημερινά ότι o κ. Δάγλας αντί να εκτιμήσει την έντιμη και ηθική συμπεριφορά μου αναλώνεται σ’ ένα πόλεμο λάσπης, με προσωπικές, επαγγελματικές, οικογενειακές, κακοήθεις και ψευδείς αναφορές. Δεν επιθυμώ, για λόγους προσωπικής ευπρέπειας, να επεκταθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Η αξιοπρέπεια μου και η πορεία μου μέχρι και σήμερα, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω για το υπόλοιπο της θητείας κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με τον κ. Δάγλα.

Διατηρώντας την ξεκάθαρη και ευθεία στάση μου, προς τους συμπολίτες μου που με εξέλεξαν και τους συναδέλφους μου στο δημοτικό συμβούλιο, σας ενημερώνω ότι πλέον δεν ανήκω στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Παραμένω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, το ίδιο ενεργός και πράττων κατά συνείδηση για το συμφέρον του Νησιού.

Με αυτή την προτεραιότητα σχεδιάζω ήδη το επόμενο βήμα μου, που θα είναι ένας νέος, σύγχρονος σε Αρχές, Πρόγραμμα και Ιδέες συνδυασμός, ο οποίος πρεσβεύοντας πάνω από όλα την Ενότητα θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών για την επόμενη μέρα και το μέλλον του Μεγανησίου.

Ευχαριστώ θερμά τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Μεγανήσι με όραμα» για την αμέριστη στήριξή τους. Τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης που είχαμε πάντα παραγωγική συνεργασία, παρά τις όποιες διαφωνίες μας. Τους υπαλλήλους του δήμου για την ομαλή συνεργασία και τις κυρίες του «Βοήθεια στο σπίτι» που αν και συνεργαστήκαμε λίγο είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω την προσφορά τους.

Γεράσιμος Κατωπόδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.