Χωρίς Ιερέα κινδυνεύει να μείνει το Σπαρτοχώρι

Η είδηση, την οποία μας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Πάτερ -Ελευθέριος Κωσταράκης έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Σπαρτοχωρίου και όχι άδικα. Οι λόγοι της αποχώρησης του πάτερ είναι κυρίως οικονομικοί αφού το χαμηλό του εισόδημα δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στο κόστος ενοικίου του σπιτιού που μένει μέχρι σήμερα.

Στην κουβέντα που είχαμε ο Πάτερ μου εξήγησε πως έχουν να πράγματα και μου επέτρεψε να τα μεταφέρω προς γνώση των Μεγανησιωτών και προκειμένου να βρεθεί λύση.

Όταν πρωτοήρθε στο νησί γνωρίζοντας ο ίδιος την δύσκολη οικονομική συγκυρία , πήρε την υπόσχεση από την Μητρόπολη όπου είχε έρθει σε επαφή με ιδιώτες και αιρετό , ότι θα καλύπτουν εκείνοι το ενοίκιο της τετραμελής οικογένειας του καθώς ο ίδιος είναι χαμηλόμισθος . Έχει δυο ανήλικους γιούς , ο πρώτος μάλιστα μαθητής της Γ Λυκείου και φέτος δίνει πανελλήνιες.. Η σύζυγός του εργάζεται και αυτή περιστασιακά το καλοκαίρι για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Για το πρώτο διάστημα αυτό συνέβαινε. Περίπου για τρεις μήνες. Ύστερα ένας ένας εγκατέλειπε, με αποτέλεσμα το ενοίκιο να πληρώνεται μέχρι τώρα από έναν και μόνο άνθρωπο.(Τα ονόματα των χορηγών είναι στη διάθεσή μας). Στην γιορτή του Αη-Γιώργη ο κύριος που πληρώνει μέχρι τώρα δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει μόνος του, και έθεσε το θέμα στον Μητροπολίτη. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου είναι ήδη επιβαρυμένη με δάνειο που είχε πάρει για τον Αη-Γιάννη και με τις εργασίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ναό. Προσθέτοντας και τα λειτουργικά έξοδα, ρεύμα κτλ, δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές, δίσκους και τελετές ίσα που φτάνουν για τα έξοδα. Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες των διαχειριστών και του Πάτερ-Λευτέρη.

Κι αν κάποτε οι εκκλησίες μας είχαν γεμάτο παγκάρι σήμερα οι λιγοστοί που εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή μετράνε και το ευρώ γιατί λείπει από την σύνταξή τους.

Κι εδώ δικαιολογημένα προκύπτουν ερωτηματικά για το τι κάνουν οι θεσμοί ξεκινώντας από την κοινότητα, τον Δήμο και την Μητρόπολη για το πώς και αν σκέφτονται να βοηθήσουν, όχι τον πάτερ-Λευτέρη αλλά το Σπαρτοχώρι.

Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό αλλά κοινωνικό.

Μα καλά , σκεφτόμαστε όλοι….Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον παπά στο χωριό; Κι όμως…Με τόσο «πλούτο» που μπαίνει στο νησί από ότι φαίνεται δεν μπορούμε.

Μήπως το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα πρέπει να απευθυνθεί στο Δήμο και αυτός με την σειρά του στην Μητρόπολη και από κοινού να λύσουν το πρόβλημα;

Μήπως οι» Δωρεές» που γίνονται κατά καιρούς στον Δήμο και ερμηνεύονται σε έργα και εργάκια και πολλές από αυτές δεν ακούγονται καν, να πιάσουν έτσι καλύτερα τόπο;

Σίγουρα λύση υπάρχει και τρόπος θα βρεθεί. Αρκεί να υπάρξει ανάλογη η ευαισθησία. Αλλιώς , μετά τον γιατρό, το ταχυδρομείο, το ΚΕΠ και τόσα άλλα, θα χάσουμε και τον παπά.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του Πάτερ-Λευτέρη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου είναι στην διάθεσή σας. (Στείλτε μνμ στην σελίδα μας )

ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαληθευτεί η γνωστή παροιμία…

One comment

  1. θα έρθουν δημοτικοί αστυνομικοί να τους δώσουμε ένα ζευγάρι ράσα , ταχυδρόμους τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς να εκτελούν χρέη ΚΕΠ, τώρα για γιατρό υπομονή σε λίγο θα δημιουργηθεί και στρατιωτικό φυλάκιο κι όλο και κάποιος γιατρός θα ΄ρθει για θητεία. Του αείμνηστου Μπεκόπουλου το σπίτι ας γίνει Φρουραρχείο, έτσι θ΄αποτραπεί κι όποια προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος στο Μεγανήσι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.