Τιμητική Διάκριση στην απονομή «Βραβείων Ήθους και Αριστείας Χριστόφορος Βρεττός» ο Μεγανησιώτης Σταύρος Δάγλας

Στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου Νικιάνας έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022, παρουσία του αθλοθέτη κ. Χριστόφορου Βρεττού, η τιμητική εκδήλωση απονομής των «Βραβείων Ήθους και Αριστείας» στους πρωτεύσαντες υποψηφίους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Τιμητικών Επαίνων στους αποφοιτήσαντες νέους επιστήμονες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Τον Δήμο Λευκάδας εκπροσώπησε ο κ. Νικόλαος Τυπάλδος, εντεταλμένος σύμβουλος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Τα βραβεία του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 απονεμήθηκαν στους εξής νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ): 1) Αραβανή Μαρία του Κωνσταντίνου (εγγονή της Μαρίας Απ. Βρεττού), η οποία πρώτευσε στο νομό Λευκάδας και κατέλαβε την 3η θέση πανελλαδικά στο ΕΜΠ με 18.775 μόρια εισαγωγής, 2) Τοπαλίδου Δάφνη του Ιωάννου με 18.175 μόρια, και 3) Κολυβάς-Δημητρακαράκος Παναγιώτης του Ιωάννου (γιος του Γιάννη Κολυβά-Κολονέλου) με 16.750 μόρια στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ.

Οι έπαινοι του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 απονεμήθηκαν στους εξής νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ): 1) Θερμός Μάριος του Αναστασίου με 15.380 μόρια εισαγωγής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και 2) Βρεττός Χρήστος του Θεοφάνη.

Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν στους εξής αποφοιτήσαντες νέους επιστήμονες: 1) Εβελίνα Μανωλίτση του Χρήστου, Τμήμα Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Βόλου, 2) Γεώργιος Παπαχρήστος του Χρήστου και της Ζωής Σούνδια (εγγονός του Γιώργου Σούνδια – Μέτορα), Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Χαϊδεμένος Γεώργιος του Ζαφείρη, απόφοιτος ΑΣΣΟΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν ακόμη έπαινος τιμής στον κ. Οδυσσέα Μανωλίτση, Θεολόγο, δωρητή οικοπέδου στην κοινότητα Αλεξάνδρου για την επέκταση του νεκροταφείου Νικιάνας και τιμητική διάκριση στον Σταύρο Δάγλα του Γεωργίου, Μεγανησιώτη πλοίαρχο και συγγραφέα για την συγγραφή πονημάτων με θέμα την ναυτοσύνη του λαού μας και της ιστορίας του Μεγανησίου.

Εισηγήσεις έκαναν οι Ανδρέας Τζαναβάρης του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας Δουβίτσα (Κωστάγγελου), ιστορικός και διδακτορικός φοιτητής στην Κοινωνιολογία, Ελένη Δουβίτσα του Θεμιστοκλή και της Μαρίας, φιλόλογος, με θέμα «Αναδρομική αναφορά στην ίδρυση του Κοιμητηρίου Νικιάνας». Μίλησαν ακόμη ο Ιωάννης Γ. Νεράντζης στη βάση της εισήγησης που είχε κάνει το 2014 στο Ι΄ Διεθνές Πανιώνιο Συνέδριο με θέμα «Λευκάς: Το νησί της Λευκής Θεάς: Η σημασιοδότηση των τοπωνυμίων της νήσου Λευκάδας από τη Λευκή – Θεά (>Λευκοθέα)» και ο αθλοθέτης, κ. Χριστόφορος Βρεττός, ο οποίος διάβασε και την ευχαριστήρια επιστολή του παριστάμενου κ. Σταύρου Δάγλα (έχει προβλήματα ομιλίας).

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Ευγενία Κολυβά, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι», αναρωτήθηκε αν μας ευχαριστεί το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα χρόνια προβλήματα του χωριού όπως η αποχέτευση, τα σκουπίδια, το νερό, η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, και κάλεσε να διεκδικήσουν όλοι μαζί «αυτό που μας ανήκει».

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Ιωάννα Κόκλα, ποιήτρια-συγγραφές, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας. Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά οι νέοι μουσικοί Βασίλειος Βρεττός του Δημητρίου και Παναγιώτης Κοσπεντάρης.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.