Ανακοίνωση της Οικογένειας του Εκλιπόντος Μιχάλη Δάγλα (Κατσαρούπη)

Σήμερα εμείς στο Geelong (Σίλονγκ, Αυστραλία) αναπαύσαμε τον Μιχάλη Δάγλα (Κατσαρούπη), πρώην κάτοικο Μεγανησίου και Geelong από το 1951. Συλλυπητήρια στα Παιδιά και στα Εγγόνια του.

Ο Μιχάλης (Μίχος) Δάγλας γεννήθηκε στο όμορφο νησί Μεγανήσι της Λευκάδας στις 15 Ιουλίου 1930.

Έφτασε στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Η όμορφη αρραβωνιαστικιά του Ιφιγένεια έφτασε το 1961 και παντρεύτηκαν λίγο μετά.

Ζούσαν με τους αγαπημένους φίλους Κασσιανή και Νώντα Κανέλλο για μερικά χρόνια.

Η Μιχάλης και η Ιφιγένεια υποδέχθηκαν τον πρώτο τους γιο Steven το 1962. Και οι δύο δούλεψαν πολύ σκληρά για να αποταμιεύσουν και τελικά αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι στην οδό Maud Street Geelon.

Το 1967 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος τους Χάρι, και 19 μήνες αργότερα το 1968, η κόρη τους Μαρία ολοκλήρωσε την οικογένειά τους.

Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή Geelong, ο Μιχάλης άρχισε να εργάζεται στο International Harves Αργότερα άρχισε να εργάζεται στην Ford Motor Company όπου έμεινε για πάνω από 30 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Τόσο ο Μιχάλης όσο και η Ιφιγένεια ήταν πολύ περήφανοι για τα παιδιά τους. Είδαν να παντρεύονται και να κάνουν δικά τους παιδιά. 8 όμορφα εγγόνια, Shae Kristyn, Ruby, Jaymee, Mikalah Benjamin, Patrick και Lachlan.

Ο Μιχάλης έχασε την όμορφη σύζυγό του Ιφιγένεια το 2012.

Ήταν συντετριμμένος αλλά με την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειας και των αγαπημένων του φίλων συνέχισε να διατηρεί το υπέροχο σπίτι και τον κήπο του καθώς και την αγάπη του για το ψάρεμα. Πήγαινε συχνά τις πρώτες πρωινές ώρες για να βεβαιωθεί ότι έπιανε τα μεγάλα ψάρια.

Ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν και είχε χρυσή καρδιά.

Θα λείψει σε όλους.Μας έδωσε γαλήνη που τώρα είναι με την αγαπημένη σύζυγο Ιφιγένεια. Ενωμένοι στην Αιωνιότητα.

Η Αγαπημένη Του Οικογένεια ❤️

Today we in Geelong, (Australia) laid to rest Mihalis Daglas (Katsaroupis), formerly of Meganisi and Geelong since 1951. Condolences to his Children and Grandchildren.

Mihalis ‘Mihos’ Daglas was born on the beautiful island of Meganisi, Lefkada on the 15th of July 1930.

He arrived in Australia in the late 1950s.

His beautiful fiancé Ifigenia arrived in 1961 and they were married shortly after.

They lived with their dear friends Nonda and Kassiani Kanellos for a few years.

Mihaliq and Ifigenia welcomed their first son Steven in 1962. They both worked very hard to save and eventually brought their first home in Maud Street Geelong.

In 1967 their second son Harry was born, and 19 months later in 1968, their daughter Maria completed their family.

Like most of the Greeks that lived in the Geelong area, Mahali began working at International Harvester. He later started working at the Ford Motor Company where he stayed for over 30 years, until his retirement.

Both Miho and Ifigenia were very proud of their children. They got to see them marry and have children of their own.

8 beautiful grandchildren, Shae Kristyn, Ruby, Jaymee, Mikalah Benjamin, Patrick, and Lachlan

Mahali Lost his beautiful wife Ifigenia in 2012.

He was devastated but with the love and support of his family and dear friends he continued to maintain his lovely home and garden as well as his love of fishing.

He would often go in the early hours of the morning to make sure he caught the big ones.

He was a true gentleman, and had a heart of gold. He will be missed by all.

It has given us peace that he is now with is beloved wife Ifigenia.

United in Eternity.

His Loving Family ❤️

One comment

  1. Ο Μιχάλης Δάγλας (Μίχος Κατσαρούπης για μας), είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά,αγόρια και κορίτσια, που την δεκαετία του ‘ 50 οδηγήθηκαν σε αναγκαστική ξενιτιά, λόγω των δύσκολων, τότε, καιρών. Ολοι εμείς που ζήσαμε τον ξεριζωμό αυτόν της νεολαίας του Μεγανησιού, θυμόμαστε με μελαγχολία τους αποχαιρετισμούς τους σε όλο το χωριό, με τους ήχους της καμπάνας, να συμμετέχει και αυτή στον Μεγανησιώτικο ξεσηκωμό. Μέρες συγκίνησης και μελαγχολίας από την μιά, αλλά και ελπίδας ζωής από την άλλη. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, συγκλίνουν όλες για την προκοπή όλων σχεδόν των παιδιών. Ομως η επιστροφή στην Πατρίδα, δύσκολη και αδύνατη. Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν επέτρεψαν να ικανοποιηθεί η δίψα για επιστροφή. Μικρές αναλαμπές μόνο και αυτές για πολύ λίγο. Για τον Μίχο, εμείς που τον γνωρίσαμε, μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. Παιδί του αγωνιστή της ζωής γέροντα Κατσαρούπη, ιδιότητα που κληρονόμησε και στα παιδιά του. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά της ξενιτιάς, δικαιούνται ένα αφιέρωμα από την Δημοτική Αρχή, με την βοήθεια όλων μας. Και ας τα ξέχασε μέχρι τώρα. Είναι η ελάχιστη τιμή, που πρέπει να αποδοθεί στον «ανθό» του νησιού μας,τα νιάτα της εποχής εκείνης, που κέρδισε η Αυστραλία, η Αφρική, η Αμερική και παράλληλα στερήθηκε το νησί μας την ζωντάνια τους και την λεβεντιά τους.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.