Στιγμές … Σεπτέμβρη ’21

Μεταβατικός μήνας ο Σεπτέμβρης, κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι καλά. Οι Μεγανησιώτες , και αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν το ζούμε χρόνια ολόκληρα. Από τότε που ήμουν παιδί με θυμάμαι να μελαγχολώ που τελειώνει το καλοκαίρι να κλαίω που φεύγαν οι φίλοι μου και να ονειρεύομαι κάθε χρόνο και το δικό μου φευγιό. Μόνη παρηγοριά η νέα σχολική χρονιά που με ανέβαζε τάξη, με μεγάλωνε. Τα ψώνια για τα σχολικά. Η μυρωδιά της καινουργίλας στα μολύβια, στις σβήστρες και στα τετράδια. Και η αναμονή των επόμενων διακοπών. Και για εκείνους που έφευγαν δεν ήταν διαφορετικά. Τα καλοκαίρια στο νησί πάντα θα είναι ανεκτίμητα… Τα χρόνια έχουν περάσει και έχουν αλλάξει πολλά. Εκείνα τα συναισθήματα όμως πάντα θα είναι ίδια.

Η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων και οι κλιματικές αλλαγές καθιστούν το Σεπτέμβρη καλοκαιρινό μήνα. Μόνο το άνοιγμα των σχολείων σου θυμίζει Φθινόπωρο και λίγο η μέρα που μικραίνει. Κατά τα άλλα δεν διαφέρει σε τίποτα από τους προηγούμενους μήνες. Φέτος όμως στο πρώτο του δεκαπενθήμερο έφερε μεγάλη σχετικά μείωση τουριστικά. Αισθητή η διαφορά που καλύφθηκε πάλι από τα μέσα του μήνα.

Ο καλοκαιρινός απόηχος γεγονότων που συνέβησαν αφορούσε το θέμα των συζητήσεων του Σεπτέμβρη. Γεγονότα που λόγω φόρτου εργασίας δεν είχαν προλάβει να σχολιαστούν εκτενώς τώρα έπεφταν στο τραπέζι για κους κους και κριτική.

Εκεί που πιστεύαμε ότι τη γλυτώσαμε, το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που «έσκασε» τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου μας ταρακούνησε ξανά και απασχόλησε για πολλές μέρες τις παρέες. Και ξαφνικά είδαμε πως αντιμετωπίζουμε σαν άνθρωποι την κατάσταση.Μέχρι εκείνη τη στιγμή νομίζαμε πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Ότι ο φόβος και η αγωνία, το ενδιαφέρον και η συμπαράσταση είναι κοινά…αμ δε! Στενάχωρη απογοητευτική και κατάπτυστη η συμπεριφορά μερικών…Εξαιρετικά ανθρώπινη και αλληλέγγυα ευτυχώς των περισσοτέρων. Πιο ήπια στα επόμενα κρούσματα που εμφανίστηκαν ….Σύνολο 7 στον αριθμό και ευτυχώς μείναμε εκεί.

Γάμοι βαφτίσεις εγκυμοσύνες και γέννες του καλοκαιριού έγιναν γνωστές και σε όσους δε τα είχαν μάθει. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς μείναμε πίσω σε αυτά.Οτι έχουμε μάθει θα σας πούμε κι αν έχουμε ξεχάσει κάτι ενημερώστε μας.

Ο καιρός κρατάει καλοκαιρινός αν και ο ήλιος μένει όλο και λιγότερο στον ουρανό. Οι παραλίες έχουν ακόμα κόσμο. Οι θάλασσες είναι γεμάτες άσπρα πανιά και φουσκωτά μεγάλα που ταξιδεύουν με σβίδο από τον ένα κόλπο στον άλλον. Οι αχινοί οι πεταλίδες και τα χουχλίδια έχουν εξαφανιστεί όπως και τα ψάρια, και παλαμίδια έχουν πέσει στου Κολόπλου.

Τα ανοιχτά σπιτάκια έχουν σφραγίσει τα περισσότερα ,τα δωμάτια και οι βίλες έχουν ακόμα κόσμο, και οι εργάτες των οικοδομών αρχίζουν να επιστρέφουν για να συνεχίσουν τη δουλειά που είχαν αφήσει πίσω. Τα πατητήρια στελιάστηκαν και το κρασί είναι ήδη στο βαρέλι μέχρι να ωριμάσει και να συνοδεύσει τα χειμωνιάτικα τραπέζια.

Οι ρυθμοί παραμένουν ίδιοι με λίγο πιο χαλαρά ωράρια και μικρές ανάσες ξεκούρασης στη δουλειά. Όλοι τώρα περιμένουν το χειμώνα πως και πως και ανυπομονούν να τελειώσουν, να κλείσουν και να φύγουν. Τα ίδια κάθε χρόνο….Λες και δεν θά’ρθει χειμώνας…και μετά από λίγο καιρό θα ξαναβαρεθούν και θα γκρινιάζουν πάλι.

Με τίποτα τελικά δεν είναι ευχαριστημένος ο άνθρωπος…. Είναι στη φύση του η γκρίνια.

Οι αποχαιρετισμοί των μικρών φίλων έφεραν δάκρυα στα μάτια, όπου φέτος ανακάλυψαν το 5 επί 5 και κλείναμε το ραντεβού τους εκεί κάθε απόγευμα. Ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια μειώθηκαν αρκετά έμειναν όμως τα μηχανάκια και οι μηχανές έχουμε έντονο αλλά και επικίνδυνο τρόπο σου τόνιζαν την παρουσία τους. Σε λίγο θα εξαφανιστούν και αυτά. Οι νεαροί οδηγοί φεύγουν σιγά σιγά . Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Αυτός του φοιτητή της φοιτήτριας,του φαντάρου η του μαθητή της τρίτης λυκείου. Τα ερωτευμένα ζευγαράκια θα συνεχίζουν κάπου αλλού να ζουν τον έρωτα του καλοκαιριού. Μερικοί από αυτούς μπορεί και να κρατήσουν κάποια άλλη όμως θα χαθούν σε διαφορετικούς δρόμους. Αυτά τα ζευγαράκια που έβλεπες πιασμένα χέρι-χέρι περπατούν στους δρόμους ευτυχισμένα και ερωτευμένα. Τα καμάρωνες γιατί έβλεπες ότι δεν χάθηκαν όλα μέσα στο ιντερνετικό σερφαρισμα. Σου θύμιζαν τα δικά σου καλοκαιρινά φλερτ και το κρυφτούλι που έπρεπε να παίζεις για να μη σε δει κάποιος και το πει στη μάνα σου.Αλλά και την πίκρα που ένιωθες όταν εκείνος η εκείνη έφευγε να πάει στην Αθήνα.Κι έπειτα…ούτε φωνή ούτε ακρόαση….

Ούτε και φέτος έλειψε η παραβατική συμπεριφορά . Μικροκλοπές, φωτιές σε κάδους και σε υπαίθριους χώρους που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, καβγάδες και τσαμπουκάδες έλαβαν χώρα όπως πάντα. Το καλοκαίρι ανάβουν τα αίματα και βγαίνει ο κακός καταπιεσμένος εαυτός κάποιων, αλλά όχι και να καούμε ρε παιδιά…. Δεν έλειψαν και τα ατυχήματα , ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο γιατρός πάντως έραβε συχνά. Μεγάλη του αδυναμία η ξανθιά κυρία που κάθε τρεις και λίγο κόβεται στο ίδιο σημείο.Μάτι κακό στο τραπέζι…φτου φτου σκόρδα. Το παρεάκι όμως απτόητο μέχρι να χειμωνιάσει θα πίνει το καφεδάκι του εκεί.Τι κιαν φεύγει μία μία, αναπληρώνουν άλλες το κενό.

Να πούμε χρόνια πολλά στους Βησσαρίωνες και στις Βησσαρίες (Όλο το Βαθύ γιόρταζε) στους Σταύρους και στις Σταυρούλες ,τους Ευστάθιους και τις Ευσταθίες.Μεγάλες γιορτές του Σεπτέμβρη.

Κοινωνικά.

Και ευχάριστα και δυσάρεστα όπως συμβαίνει πάντα. Αυτό που είναι όμως ευχάριστο παρήγορο είναι ότι μετά από χρόνια έχουμε πολλές εγκυμοσύνες.Έκανε κι ένα καλό η κλεισούρα από ότι φαίνεται. Αρκετά μωράκια περιμένουμε και ευχόμαστε σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες να είναι καλά και να φέρουν στον κόσμο γερά μωρά.

Μέχρι τώρα

Η Βάσια και ο Άρης Πάλμου έφεραν στον κόσμο το δεύτερο αγοράκι τους

Η Χαρά Πετροπούλου και ο σύζυγος της Γιώργος απέκτησαν κοριτσάκι

Ο Γεράσιμος Μαρκεζίνης και η σύζυγός του Αναστασία έγιναν γονείς για πρώτη φορά και έκαναν κορίτσι.

Γάμοι

Ο Γιάννης Σολδάτος του Γεωργίου και η αγαπημένη του Ειρήνη παντρεύτηκαν με θρησκευτικό και βάφτισαν το κοριτσάκι τους Κωνσταντίνα

Η Έφη Μαρκεζίνη και ο αγαπημένος της Σπύρος Διαμαντής παντρεύτηκαν στην Κέρκυρα και βάφτισαν τον μικρό τους Χρήστο

Ο Πάνος Αθανίτης και η αγαπημένη του Νίκη Αραμπατζή παντρεύτηκαν με Πολιτικό Γάμο από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο Δημαρχείο της Αθήνας

Βαφτίσεις

Τρία αδέλφια από την Αλβανία βαφτίστηκαν χριστιανόπουλα. Τα ονόματά τους Αλέξανδρος, Διονύσης και Άννα -Μελίνα

Η Ματίνα και ο Στάθης Μαρκεζίνης βάφτισαν τον δεύτερο γιό τους Λάμπρο

Κηδείες

Ελάχιστα πριν πιάσει τα 100 έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Πάλμου (Κακανού)-Βαθύ

Γεράσιμος Αυγερινός-Βαθύ

Βησσαρία Πολίτη-Μπενία (Σπαρτοχώρι)

Με μια μαγευτική πανσέληνο κι ένα δροσερό και υγρό αεράκι ο Σεπτέμβρης του 2021 περνάει από το Μεγανήσι και τις ζωές μας.

Σε αναμονή του επόμενου μήνα λοιπόν που θα κλείσει και οριστικά την θερινή μας ψυχολογία. Με αισιοδοξία , χαμόγελα και πάνω από όλα υγεία. και δε βαριέστε….οτι βρέξει ας κατεβάσει.

Μέχρι τότε …Να είμαστε όλοι καλά

Από Μεγανήσι….Καλό βράδυ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.