Επιστολή Άλκη Μαρκεζίνη προς την δημοτική αρχή για θέσεις ΑΜΕΑ στο νησί

Με μορφή σχολίου στο επίσημο προφίλ στο fb του δήμου Μεγανησίου ο Άλκης Μαρκεζίνης έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρία προς τη δημοτική αρχή για την έλλειψη μέριμνας για τα ΑΜΕΑ.

Υποχρέωσή μας η αναδημοσίευση του…Πόσο δίκιο έχεις Άλκη. Οφείλουμε μια συγνώμη από μέρους μας…

«Αξιότιμε κ Δήμαρχε Μεγανησίου. Κυρίες και κύριοι κάτοικοι του Δήμου Μεγανησίου. Φίλε εσύ που κατά τύχη θα μπεις σε αυτό το Δημόσιο προφίλ του μικρού μας αλλά ταυτόχρονα μεγάλου νησιού αυτή τη στιγμή.Του νησιού των απλών ανθρώπων, ψαράδων,επιστημόνων, ευεργετών του τόπου,πνευματικών ανθρώπων,νησί διακεκριμένων καπεταναίων και ναυτικών και απλών ανθρώπων αγνώστων της διπλανής πόρτας όπως η αφεντιά μου.

Κύριε Δήμαρχε.Στην χθεσινή σας ανάρτηση προς όχι το δικό σας μέσον,αλλά προφίλ του Δήμου Μεγανησιου απευθύνθηκα και εγώ ως ένα μέλος απλό και συνιδιοκτήτης του προφίλ που εσείς δημοκρατικά υπηρετείτε και ως είθισται είστε ο πρώτος πολίτης της Νήσου αλλά και θεματοφύλακας όλων των Δημοκρατικών λειτουργειών ενός τέτοιου Δημοσίου αγαθού.

Δημοκρατικά ως είθισται στις ευνομούμενες κοινωνίες, μικρές η μεγάλες.Με μεγάλη μου έκπληξη,θυμό, αγανάκτηση,αλλά συνάμα,ντροπή σήμερα αντελήφθην ότι.Αντί δικιάς σας απάντησης στο καυτό και σημαντικό ερώτημα μου,που μας δίνει πανευρωπαϊκή πρωτιά στην επί τριάντα χρόνια Δημοτικής διακυβέρνησης του Μεγανησίου, ουδείς Δήμαρχος, αντιπολίτευση,Πνευματικοί ταγοί,εκκλησία,απλοί πολίτες,ουδείς ενδιαφέρθηκε, για την μη ύπαρξη στο φιλόξενο νησί μας πλην εμού για την ύπαρξη στάθμευσης ΑΜΕΑ έστω και μιας σε κάθε οικισμό

Πράγμα όχι μόνον προσβλητικό για τον εκάστοτε άρχοντα ταγό(που αυτό ουδόλως με αφορά) Αλλά το Μεγανησι μας.(αυτό με πονά). Άπαντες ξέχασαν το «Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο. Το χεράκι αυτό που κατέβασε το αίτημα μου και κατ επέκτασιν αίτημα όλων των ΑΜΕΑ. ίσως ο λαός το πληρώνει. Πέραν τούτου,η πράξη αυτή είναι προσβλητική,το ίδιο με την δικιά σας αδιαφορία περί του θέματος τούτου. Κινήσεις που ταυτόχρονα είναι πέρα για πέρα προσβλητικές για όποιον ΑΜΕΑ το νησί επισκεφτεί .Από τούδε και πέρα,όλοι οι ΑΜΕΑ πανελλαδικά σαν μια γροθιά θα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το πρόβλημα αυτό και θα νικήσουμε.

Ήδη η ενέργειες μας έχουν περάσει τα φυσικά όρια του Δήμου σας. Λυπάμαι που εγώ ο μη επιστημών ως εσείς θα σας αποδείξω νόμιμα,βασιζόμενος σε κοινοτικούς νόμους,που ανώτεροι είναι των νόμων της Μικράς αλλά ταυτόχρονα Μεγάλης Νήσου που εσείς είστε ο πρώτος θεσμικά άρχοντας ότι.

Σας σεβόμαστε θεσμικά,ότι η στάση σας μετά όλων των ενεργειών σας πέραν από του ότι είναι απαξιωτική είναι δια της σιωπής σας και προσβλητική.Θέλουμε δε να τονίσουμε ως ΑΜΕΑ ότι γρήγορα θα έχουμε πρόσβαση και στο Μεγανήσι,όχι φυσικά με την δική σας θέληση,μήτε κανενός πρωτοβουλία,πέραν των ΑΜΕΑ Δεν αξίζουμε από κανέναν τέτοια συμπεριφορά.Τελειώνοντας θα σας αναφέρω ότι.Ουδέποτε αμφισβήτησα την αγάπη σας για τον τόπο,την αγάπη οιουδήποτε για τον τόπο.Επιτρέψατε μου να σας πω παστρικά.Τον λόγο της αγάπης του καθενός μας αμφισβητώ.Δεν είναι ψέμα ότι θετικό κάνετε πρώτος το χειροκροτώ,αλλά και θα το χειροκροτώ.Δεν είναι ψέμα ότι είμαι και θα είμαι απών από κάθε πολιτικό παιχνίδι σήμερα και στο διηνεκές.Δεν είναι ψέμα ότι αυτοβούλως ενεργώ για το Μεγανήσι ως Έθνος.

Το Μεγανήσι που τόσο διακριτικά, τόσο ήσυχα υπηρετώ από το 1978 ,μη ξέροντας η δεξιά μου ,τι η αριστερά μου ποιεί.Και κάτι τελευταίο.Ο μεγάλος Γκάντι έλεγε.»Τον κάθε τόπο,αλλά και άνθρωπο, η δύναμη και η ύπαρξη του πολιτισμού του,από την αγάπη στα ζώα φαίνεται Μετά κάθε προβλεπόμενης εκ του Θεσμού τιμής.»

Άλκης Ευσταθίου Μαρκεζίνης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.