Οι μαρίνες της χώρας μας, Ζέα, Γουβιά και Λευκάδα, ως όπλα στη γρήγορη ανάκαμψη του τουρισμού

Οι οργανωμένες μαρίνες της χώρας μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι μαρίνες πρότυπο σε Ζέα, Λευκάδα και Γούβια που διαχειρίζεται η D-Marin, μπορούν σίγουρα να θεωρηθούν κρίσιμες υποδομές στον τουρισμό και την ανάπτυξη, καθώς προσφέρουν συγκεκριμένη προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν που έχει να επιδείξει η Ελλάδα.

Ανάμεσα στις premium μαρίνες που λειτουργούν στη χώρα, η D-Marin, έχει ξεχωρίσει ως η ηγέτιδα δύναμη του χώρου. Από την ίδρυση της το 2003 μέχρι και σήμερα, δραστηριοποιείται σε 14 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο και Κροατία με συνολική χωρητικότητα 7,436  θέσεων ελλιμενισμού  και  2.025 θέσεων διαχείμασης στην ξηρά.

Η συμβολή των μαρινών σύμφωνα με μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες εντός και στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξυπηρέτησης σκαφών, συντήρησης, καρνάγια, προμηθευτές καυσίμων και τροφοδοσίας, ναυτικοί πράκτορες.  Εάν συνυπολογίσουμε και τα πληρώματα των σκαφών αναψυχής, τότε ανά 100 θέσεις ελλιμενισμού οι έμμεσες θέσεις εργασίας  ξεπερνούν τις 200.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως, για κάθε ένα ευρώ ελλιμενισμού σε τουριστικό λιμένα, δαπανώνται 5 έως 12 ευρώ στην τοπική οικονομία, σε προμήθειες, τροφοδοσία, ανεφοδιασμό καυσίμων, τεχνικές εργασίες, ναυπηγεία, πρακτορεύσεις και πολλές άλλες υπηρεσίες και δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από μία μαρίνα.

Στην Ελλάδα η D-Marin διαχειρίζεται τις μαρίνες ΖέαςΛευκάδας και Γουβιών. Είναι η μοναδική εταιρεία που έχει υπό την διαχείριση της ένα τόσο μεγάλο χαρτοφυλάκιο μαρινών, σε στρατηγικά -τουριστικά- σημεία της χώρας. Πρόκειται για μαρίνες-πρότυπα ανάπτυξης, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή που λειτουργούν οι μαρίνες, αλλά και για τις περιφέρειες που εδρεύουν, αποτελώντας μία “κυψέλη” ανάπτυξης και παράλληλων δραστηριοτήτων για τις ευρύτερες περιοχές. Πολύ πριν ξεκινήσουν άλλες μαρίνες τη λειτουργία τους, οι συγκεκριμένες μαρίνες είχαν ήδη δημιουργήσει ένα υψηλών προδιαγραφών μοντέλο, που στη συνέχεια ακολουθήθηκε από αρκετές άλλες.

Έχοντας από την 1η Ιουνίου στο τιμόνι της ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Oliver Dörschuck, με μεγάλη εμπειρία στους τομείς της φιλοξενίας, αναψυχής και τουρισμού, προμηνύεται μία επιτυχημένη συνεργασία, η οποία και αποτελεί σαφή ένδειξη της μακροχρόνιας στρατηγικής της D-Marin να παρέχει μία ουσιαστικά διαφοροποιημένη εμπειρία στους πελάτες της μέσα από το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο μαρινών. Πρόκειται για ένα καταξιωμένο στέλεχος ο οποίος έρχεται στη D-Marin από το SSP Group, μία εταιρεία που σχεδιάζει και διαχειρίζεται εστιατόρια σε ταξιδιωτικές τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών και αυτοκινητοδρόμων. Ο Oliver διαδέχεται από την 1η Ιουνίου τον Steven Rudnitsky που διατέλεσε προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, ο οποίος  παραμένει στον Όμιλο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.  Οι μαρίνες της D-Marin δημιουργούν αξία και πλούτο για τη χώρα εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό πως ο θαλάσσιος τουρισμός υψηλών απαιτήσεων όπως αυτός των σκαφών αναψυχής,  μπορεί να αποτελέσει μαγνήτη επενδύσεων που θα δώσουν δυναμική ώθηση στη γρήγορη ανάπτυξη.  Ποιες είναι όμως οι μαρίνες της D-Marin;

Μία ηγέτιδα εταιρία στη διαχείριση και ανάπτυξη ελληνικών μαρινών

D-Marin Ζέα

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο οργανωμένες μαρίνες για θαλαμηγούς στη Μεσόγειο, προσφέροντας εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας καθώς ανακαινίστηκε πλήρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στρατηγικά τοποθετημένη στην χερσόνησο του Πειραιά, στο κέντρο της κοινωνικής ζωής της πόλης, η D-Marin Ζέα αποτελεί μια εξαιρετική δίοδο για εξερεύνηση του Σαρωνικού Κόλπου και των εμβληματικών Κυκλάδων. Διαθέτει 670 θέσεις ελλιμενισμού (έως 150 μ.) και μπορεί να υποστηρίξει σκάφη με βύθισμα έως 8μ.

D-Marin Λευκάδα

Μόλις μερικά μέτρα από το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, η D-Marin Λευκάδα σας προσφέρει την ευκαιρία για την εξερεύνηση του Ιόνιου Πελάγους  αλλά και των ακτών της Πελοποννήσου. Είναι εύκολα προσβάσιμη και από την Αιτωλοακαρνανία. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν κοντύτερα προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, οι Παξοί, η Κεφαλονιά, η Κυλλήνη, η Πύλος.  Διαθέτει 620 θέσεις ελλιμενισμού (έως 45μ. και βύθισμα έως 3,30μ.). Η μαρίνα προσφέρει επίσης μεγάλη ποικιλία τεχνικών υπηρεσιών για το σκάφος σας. Υπάρχει χερσαίος χώρος εναπόθεσης για 280 σκάφη ενώ οι γερανοί (Travel Lift) 150t και 70t αλλά και ο 60t κινητός γερανός διευκολύνουν τους χειρισμούς καθέλκυσης και ανύψωσης του σκάφους σας.

D-Marin Γουβιά

Συνώνυμο της πολυτέλειας, η μαρίνα αυτή που βρίσκεται στα Γουβιά της Κέρκυρας, είναι το κατάλληλο ορμητήριο για όσους ονειρεύονται ένα συνδυασμό του Ιόνιου Πελάγους με τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς της Αδριατικής. Διαθέτει 1.198 θέσεις ελλιμενισμού(έως 60μ. και βύθισμα έως 5,5μ.) και 500 θέσεις διαχείμασης στην ξηρά. Στις κτιριακές εγκαταστάσεις της D-Marin Γουβιά στεγάζονται εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, ενώ στους εξωτερικούς χώρους της φιλοξενεί παιδική χαρά, πισίνα και αθλητικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και γήπεδο κρίκετ.

Καμπάνιες-Προσφορές της D-Marin

Για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν η D-Marin έχει προχωρήσει σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν υψηλές απαιτήσεις για ποιοτικές υπηρεσίες στα ταξίδια τους.

HAPPY BERTH DAYS! Kαμπάνια από τη D-Marin για 7 ημέρες δωρεάν ελλιμενισμό 

Το παγκόσμιο δίκτυο μαρινών D-Marin σχεδίασε και υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους την καμπάνια “Happy Berth Days” για τους ετήσιους πελάτες του δικτύου, με στόχο την ανάδειξη της εμπειρίας της διαμονής στις μαρίνες D-Marin. 

Συγκεκριμένα, η D-Marin μας προσκαλεί να ζήσουμε την υπέροχη εμπειρία yachting και θαλάσσιου τουρισμού με κάθε προπληρωμένο ετήσιο συμβόλαιο και να απολαύσουμε 7 ημέρες δωρεάν διαμονής σε κάθε μαρίνα του δικτύου D-Marin της επιλογής μας, εξασφαλίζοντας συνολικά 98 ημέρες δωρεάν ελλιμενισμού σε όποια μαρίνα από τις 14 του δικτύου επισκεφθούμε! Για παραμονή άνω των 7 ημερών στη μαρίνα της επιλογής μας εξασφαλίζουμε επιπλέον έκπτωση 40% στα τέλη ελλιμενισμού έως και  4 μήνες παραμονής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ετήσιο πακέτο δωρεάν ελλιμενισμού και να απολαύσουμε τη διαμονή σε κάθε μαρίνα της επιλογής μας, στο site της D-Marin.

Προσφορές που τρέχουν αυτή την περίοδο

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να μείνετε στην ξηρά εξασφαλίζοντας έκπτωση 20% στα τέλη ελλιμενισμού σας στη μαρίνα Γουβιών. Ενημερωθείτε για την προσφορά εδώ.
Επιπλέον στις Μαρίνες Λευκάδας και Γουβιών τρέχουν οι παρακάτω προσφορές:

  • Εξασφαλίστε 5% έκπτωση στα ετήσια τέλη ελλιμενισμού σας για σκάφη έως 10 μέτρα. Η προσφορά ισχύει έως τις 30 Ιουνίου και η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.
  • Μένετε τις 5 ημέρες… πληρώνετε τις 4. Η προσφορά αφορά διαμονή τις ημέρες από Κυριακή έως Πέμπτη για σκάφη έως 18,5 μέτρα και ισχύει έως τις 15 Ιουλίου.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες για τις τρέχουσες προσφορές μας.

Ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν στον COVID-19 και ιδιαίτερα στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η D-Marin, τίθεται πάντα ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια τόσο των πελατών, όσο και του προσωπικού των μαρινών. Στο πλαίσιο αυτό, η D-Marin εφαρμόζει σε όλους τους χώρους των μαρινών συγκεκριμένες πολιτικές ασφάλειας, τηρώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις των τοπικών υγειονομικών Αρχών, ενώ σε κάθε μαρίνα έχει προετοιμαστεί ειδικό σχέδιο διαχείρισης ύποπτου περιστατικού COVID-19.

Πηγή: Υποδομές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.