Προωθείται το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο και Καστό από την κα Κράτσα.Με προσωπική της βούληση και για το Μεγανήσι

Τον Κάλαμο και τον Καστό επισκέφθηκε χτες η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στα πλαίσια ενημέρωσης των κατοίκων για έργα που είναι σε εξέλιξη από την Π.Ι.Ν. με κυριότερο το έργο της αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κα Κρατσα θα προωθήσει το πρόγραμμα αφαλάτωσης και στο Μεγανήσι .Άμεσα αναμένονται εξελίξεις πάνω στο θέμα, αφού υπάρχει προσωπική βούληση από την ίδια για αντίστοιχη μονάδα και στο Μεγανήσι, όπως και σε όλα τα μικρά νησιά της περιφέρειας

Ενημέρωση στη σελίδα της Π.Ε.Λ στο fb σχετικά

Ο χρήστης Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος είναι με τους Ανδρέας Κτενάς και Ktenas Andreas στην τοποθεσία Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος.

Χθες στις 1:23 μ.μ.  · Λευκάδα  ·

Το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο & Καστό προωθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τo Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Έργο πνοής η αφαλάτωση για τα μικρά νησιά της Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος, το οποίο δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπoύλου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, ανέλυσε τον Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό, τα έργα που δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, όπου σε προεξέχουσα θέση είναι το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο και Καστό.

Η Περιφερειάρχης τόνισε τη βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να στηρίξει έμπρακτα τα μικρά νησιά, όπως είναι ο Κάλαμος και ο Καστός στην Π.Ε. Λευκάδας και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου της αφαλάτωσης για την τοπική κοινωνία σε επίπεδο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των δύο νησιών, αλλά και την πρόσθετη αξία που αποκτούν αμφότεροι οι δύο προσδιορισμοί σε τουριστικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Κάλαμο και τον Καστό, καθώς τα δύο νησιά μαζί αριθμούν από περίπου 300 άτομα (χειμερινή περίοδος) έως και πάνω από 1.150 άτομα (υψηλή περίοδος) ως μόνιμο και εποχικό πληθυσμό, χωρίς να συνυπολογίζεται ο αριθμός των επισκεπτών με τουριστικά σκάφη.

Πηγή:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.