Κοπιάστε να φάμε… Κουλουράκια παραδοσιακά της Νικολίτσας

Η συνταγή είναι από την Νικολίτσα Δάγλα.

Νηστίσιμα παραδοσιακά κουλουράκια που μοσχοβολάνε κανέλα και γαρύφαλο.

Υλικά:

Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

2 κιλά αλεύρι

4 φακελάκια μαγιά

2 νεροπότηρα ηλιέλαιο

2 νεροπότηρα ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά της σούπας γαρ΄υγαλλο τριμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση:

(Ξεκινήστε την διαδικασία πό το προηγούμενο βράδυ)

Σε ένα μπολ διαλύουμε τις μαγιές με λίγο νερό και λίγη ζάχαρη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Σε αυτό ρίχνω το αλάτι, τη ζάχαρη το λάδι και τα κανελογαρύφαλλα . Τα τρίβουμε λίγο για να αναμειχθούν καλά. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τις μαγιές. Ανακατεύουμε όλη τη ζύμη να ενωθεί με τις μαγιές και ζυμώνοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό. Μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να πλάθεται εύκολα.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να γίνει.

Το πρωί πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε 45 λ με 1 ώρα το πολύ να μην ξεροψηθούν , να είναι ακόμα μαλακά όταν βγουν από το φούρνο.

Καλή επιτυχία

Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.