Με αντίθετη μήνυση στον Παύλο Δάγλα για «ψευδή καταμήνυση» & «συκοφαντική δυσφήμιση» και με αγωγή αποζημίωσης, η απάντηση των 7 δημοτικών συμβούλων !

Εναντίον του Παύλου Δάγλα δήμαρχου  Μεγανησίου στρέφονται τώρα επτά δημοτικοί σύμβουλοι σε απάντηση της έγκλησης που τους είχε υποβάλλει για «παράβαση καθήκοντος» και  «απιστία» , αμέσως μετά την δεύτερη εκλογή του και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019. Ο εισαγγελέας έχει ήδη θέσει στο αρχείο την κατηγορία της απιστίας και περιμένει διαδικαστικά  κάποια έγγραφα της αποκεντρωμένης, ώστε να θέσει στο αρχείο και την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος». 

Ο οποιοσδήποτε κοινός νους ,γνωρίζει ότι το «καθήκον» του δημοτικού συμβούλου ,είναι να ψηφίζει «κατά συνείδηση»  και όχι κατ’ εντολήν των ορέξεων του δημάρχου. Ο ίδιος δε ο δήμαρχος ,αναφέρει  ότι οι 7 καθυστέρησαν την ψήφιση των προϋπολογισμών και ότι ο νόμος ορίζει ότι οι προϋπολογισμοί έπρεπε να είχαν ψηφιστεί έως 15 Νοεμβρίου εκάστου έτους(!) και  κατέθεσε τα εξής έγγραφα :

 Για τον προϋπολογισμό έτους 2016 :

Πρώτη συζήτηση   6 Δεκεμβρίου 2015 !!!

Για τον προϋπολογισμό έτους 2017 :

Πρώτη συζήτηση   30 Nοεμβρίου 2016 !!!

Για τον προϋπολογισμό έτους 2018 :

Πρώτη συζήτηση   16 Δεκεμβρίου 2017 !!!

Για τον προϋπολογισμό έτους 2019 :

Πρώτη συζήτηση   5 Δεκεμβρίου 2018 !!!

Από αυτό και μόνον , προκύπτει το ποιος καθυστέρησε την ψήφιση των προϋπολογισμών !

Οι 7  δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν εναντίον του αντίθετη μήνυση για «ψευδή καταμήνυση» και «συκοφαντική δυσφήμιση»,  προκειμένου να απαντήσουν αναφορικά με το διασυρμό που υπέστησαν από τον μηνυτή , στην τοπική κοινωνία  αλλά και ευρύτερα ,λόγω του ότι η «είδηση» αναπαράχθηκε  από Λευκαδίτικα ,αλλά και πανελλήνια site. 

Επίσης έχουν καταθέσει εναντίον του και αγωγή αποζημίωσης για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχουν υποστεί εξαιτίας της ψευδούς και συκοφαντικής έγκλησης , επιζητώντας κυρίως την ηθική και κοινωνική τους αποκατάσταση στις παρακάτω κατηγορίες για τις οποίες τους έχει εγκαλέσει.

Συγκεκριμένα:

1. η μη υλοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας που αφορά στην καθαριότητα, συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, στην επισκευή οχημάτων, την προμήθεια καυσίμων, την πληρωμή του ΟΤΕ και την προμήθεια ειδών καθαριότητας.

2. υπήρχε άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί λόγω μη υλοποίησης των μέτρων πυροπροστασίας, καθώς και άμεσος κίνδυνος μόλυνσης των κατοίκων λόγω της συσσώρευσης των απορριμμάτων και της δημιουργίας εστιών μόλυνσης.

3. υπήρξε άμεσος κίνδυνος απώλειας χρηματοδοτήσεων ΕΣΠΑ και λοιπών προγραμμάτων από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως επίσης κι ότι μεσολάβησε περικοπή χρηματοδότησης ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών και κίνδυνος έλλειψης χρημάτων για την πληρωμή των μισθοδοσιών των υπαλλήλων και κρατήσεων. 

Ο κος  δήμαρχος έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου από τις 4/9/2014 ,όταν κατήγγειλε το μισό Μεγανήσι σε όλες τις υπηρεσίες. Η δε δικομανία του αποδεικνύεται με το πλήθος των εγγράφων-μηνυτήριων αναφορών που έχει αποστείλει κατά καιρούς στην Εισαγγελία Λευκάδας ,Κτηματική Υπηρεσία Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ , αναφέροντας ή εγκαλώντας το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της τότε αντιπολίτευσης, όπως και τον τέως δήμαρχο.Tα αποτελέσματα των παραπάνω-αναφορών ή καταγγελιών του δημάρχου ήταν απλά η ταλαιπωρία και η οικονομική εξόντωση των αναφερομένων ή μηνυόμενων , μιας και τα δικαστήρια ή  οι αρμόδιες υπηρεσίες ή αθώωναν ή έθεταν στο αρχείο όλες τις  αιτιάσεις του . Στράφηκε μάλιστα και εναντίον δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης, επειδή συντάχτηκαν με την άποψη της τότε αντιπολίτευσης, ως προς τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών. Τελευταία ακολούθησε την ίδια τακτική και για τον σημερινό πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, μέλος της παράταξης του.

Την αντίθετη έγκληση και την αγωγή υπογράφουν οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι :

1.Αργύρης Γεώργιος του Ηλία 

2.Αυγερινός Γεώργιος του Ηλία  

3.Δάγλας Παναγιώτης  του Νικολάου

4.Καββαδά Έλλη του Παναγιώτη  

5.Κονιδαρης Παναγιώτης του Δημητρίου 

6.Μάντζαρης Κωνσταντίνος  του Αναστασίου

7.Πολίτη Βησσαρία του Κων/νου

 

One comment

  1. Ο κοινός νους όμως των άκροδεξιών (όπως είναι ο δήμαρχος ) είναι να πράττουν ότι λέει – συμφέρει αυτόν και μόνο αυτόν. Άλλωστε δεν του έδωσαν το «δαχτυλίδι» του αρχηγού της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (μαζί με τις υποχρεώσεις σε ρουσφέτια των μελών της) ..έτσι…τυχαία!!!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.