Βορίδης: Οι δήμαρχοι φταίνε για τους μετακλητούς! (εξωτερικούς συνεργάτες)

Πολύ συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για τους μετακλητούς. Μάλιστα σχετική ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τι, όμως, υποστηρίζει η κυβέρνηση για την αύξηση του αριθμού των μετακλητών.

Σύμφωνα με το νέο υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, για τον αριθμό των μετακλητών φταίνε οι δήμαρχοι!

«Υπάρχει μία αύξηση; Ναι, υπάρχει. Πού; Στους μετακλητούς στον Ο.Τ.Α.. Πού είναι αυτό; Αυτό ήταν τον Ιανουάριο του 2018 στους 932 και πήγε τον Ιανουάριο του 2020 στους 1.194. Με ποιες διατάξεις πήγε; Πήγε και με διατάξεις της εποχής. Άρα, λοιπόν, αν εκείνο που μου λέτε είναι ότι θέλετε να μειώσουμε τους μετακλητούς συνεργάτες των δημάρχων. Ελάτε να μας το πιέτε, να το ακούσαμε με καθαρό τρόπο, ότι αυτό λέτε και αυτό θέλετε, να το συζητήσουμε και με την Αυτοδιοίκηση και να πάρουμε μία θέση επ’ αυτού. Θα συζητήσουμε την οριακή αύξηση των μετακλητών στον Ο.Τ.Α., γιατί σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει μείωση. Να το λήξουμε, για να μην το ξανακούσω αυτό; Θέλω μόνο τη θέση σας, αν πιστεύετε ότι πρέπει να τους μειώσουμε. Να το ακούσουν και οι δήμαρχοι, να το αξιολογήσουν, να το συζητήσουμε και εμείς, για να δούμε αν είναι ορθολογικό και να πάμε παρακάτω αυτή την κουβέντα. Μιλάμε για 200 – 300 άτομα. Αυτό είναι τώρα η συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας Βορίδη:

Τι ήρθε και μας είπε ο κ. Ζαχαριάδης;  «Οι μετακλητοί είναι 3.000».

Μάλιστα. Και θα φανταστεί κανείς, ακούγοντας τον κύριο Ζαχαριάδη, αλλά και τους άλλους ομιλητές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι ξαφνικά έγιναν 3.000.

Άρα, ερχόμαστε εμείς και έχουμε πάρει 3.000. Ήταν 0 και έγιναν 3.000. Έτσι είναι;

Πάμε τώρα να δούμε, αριθμούς, έργα και ημέρες ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως προς το περιφερειακό θέμα. Να το τελειώνουμε αυτό. Δεν θέλω να το ξανακούσω αυτό στην αίθουσα. Θα το λήξουμε τώρα, για να πάμε παρακάτω, να συζητήσουμε κάτι σοβαρό. Τέλος, η μυθολογία, η ψευδολογία, η εκμετάλλευση θεμάτων, τα οποία δεν προσφέρονται. Οι μετακλητοί εκτός Ο.Τ.Α., κύριε Ζαχαριάδη. Αυτοί είναι που υπηρετούν στα υπουργικά γραφεία, στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, επί δικών σας ημερών. Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 997και τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 1.089. Το Νοέμβριο του 2018 ήταν 1.081. Πόσοι είναι τώρα; Τον Ιανουάριο του 2020 ήταν 835 και τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 910. Πώς έχουμε παραπάνω, αφού έχουν μειωθεί; Πώς αυξήθηκαν;

Οι συνεργάτες των βουλευτών. Τον Ιανουάριο του 2018 ήταν 576. Τον Ιανουάριου του 2020 ήταν 543. Τον Νοέμβριο του 2018 ήταν 580. Τον Νοέμβριο του 2020 ήταν 566. Τι έγινε τώρα κύριε Ζαχαριάδη; Τι είναι αυτό το φαντασιακό που μας λέγατε όλο αυτόν τον καιρό; Υπάρχει μία αύξηση; Ναι, υπάρχει. Πού; Στους μετακλητούς στον Ο.Τ.Α.. Πού είναι αυτό; Αυτό ήταν τον Ιανουάριο του 2018 στους 932 και πήγε τον Ιανουάριο του 2020 στους 1.194. Με ποιες διατάξεις πήγε; Πήγε και με διατάξεις της εποχής. Άρα, λοιπόν, αν εκείνο που μου λέτε είναι ότι θέλετε να μειώσουμε τους μετακλητούς συνεργάτες των δημάρχων. Ελάτε να μας το πιέτε, να το ακούσαμε με καθαρό τρόπο, ότι αυτό λέτε και αυτό θέλετε, να το συζητήσουμε και με την Αυτοδιοίκηση και να πάρουμε μία θέση επ’ αυτού. Θα συζητήσουμε την οριακή αύξηση των μετακλητών στον Ο.Τ.Α., γιατί σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει μείωση. Να το λήξουμε, για να μην το ξανακούσω αυτό; Θέλω μόνο τη θέση σας, αν πιστεύετε ότι πρέπει να τους μειώσουμε. Να το ακούσουν και οι δήμαρχοι, να το αξιολογήσουν, να το συζητήσουμε και εμείς, για να δούμε αν είναι ορθολογικό και να πάμε παρακάτω αυτή την κουβέντα. Μιλάμε για 200 – 300 άτομα. Αυτό είναι τώρα η συζήτηση.

Και την απάντηση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη:

Λέει εδώ, ο κύριος Βορίδης, για τους μετακλητούς, τους υπαλλήλους εδώ στη Βουλή και τα λοιπά. Καταρχήν, αυτά που λέω δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που λέω είναι της απογραφής. Ο αριθμός τον Οκτώβρη με κυβέρνηση με 10 μέλη λιγότερα ήταν 2.965. Να τα πάρουμε, να τα επιμερίσουμε ποιοι είναι στην κυβέρνηση, ποιοι είναι στην αυτοδιοίκηση και που αλλού. Οι αυξήσεις στις αποδοχές των μετακλητών έχουν φτάσει 70% παραπάνω ναι ή όχι; Λέω αλήθεια ή λέω ψέματα, κύριε Βορίδη, ότι αυξήσατε τους μισθούς στην κατηγορία; Έχει πάρει κάποιος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από το ποσό των 1.092 ευρώ με τη δική μας κυβέρνηση στο ποσό των 1.800 ευρώ, δηλαδή 708 ευρώ πάνω 64,8% αύξηση ναι ή όχι; Για τους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει πάει ο μισθός από τα 858 ευρώ στα 1.458 ευρώ που σημαίνει αύξηση 70% ναι ή όχι; Τώρα με 60 άτομα κυβέρνηση; Όλοι αυτοί μόνοι τους θα πάνε στο Υπουργείο; Δεν θα έχουνε συνεργάτες; Πόσους συνεργάτες θα έχετε;

Πηγή:https://www.aftodioikisi.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.