Επιστολή Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Σπαρτοχωρίου Αθανίτη Ευγένιου – Ανδρέα

Τον Νοέμβριο του 2018 κατόπιν προτάσεως της κ.Καββαδά Αικατερίνης είπα να ξανά κατέβω υποψήφιος στο Μεγανήσι με την Ενωτική Αναγέννηση και να θέσω υποψηφιότητα στην Τοπική Κοινότητα που μεγάλωσα και που αγαπώ από μικρό παιδί.

Το Σπαρτοχώρι τα τελευταία χρόνια είχε μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά κάποια σοβαρά θέματα καθημερινότητας (σκουπίδια, καθαριότητα, φωτισμός κ.τ.λ.) αλλά και από κάποια έργα τα οποία θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και αυτών που επισκέπτονται το νησί μας.

Ο Νόμος του κράτους <<Κλεισθένης Ι>> με βοήθησε να εκλεγώ γιατί είχε σαν αποτέλεσμα να λάβω ψήφους και από τις τρεις παρατάξεις που κατέβαιναν τότε στο Μεγανήσι. Κάποιοι μετά την εκλογή του κ.Δάγλα και εγώ φυσικά προερχόμενος από μία άλλη παράταξη με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα αλλά και κουλτούρας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεώρησαν ότι ο ρόλος μου θα έπρεπε να είναι αντιπολιτευτικός.

Αντιπολίτευση έγινε, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται από εμένα όταν η Δημοτική Αρχή δεν θα βοηθά στις προτάσεις και τα θέλω της Τοπικής Κοινωνίας. Αντιπολίτευση δέχομαι ο ίδιος προσωπικά από κάποια άτομα με ονοματεπώνυμο που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές του 2019 για τον εξής λόγο ότι κάποιες εργασίες πρέπει να τις κάνουν οι υπάλληλοι του Δήμου και όχι εγώ προσωπικά.

Στον ενάμιση χρόνο λοιπόν της θητείας μου, κατόπιν εισηγήσεων δικών μου, προτάσεων των τοπικών συμβούλων της Κοινότητας Σπαρτοχωρίου αλλά και της Δημοτικής Αρχής έχουμε καταφέρει τα παρακάτω:

1. Σύσσωμη η Τοπική Κοινότητα αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταφέραμε να διατηρήσουμε το παραδοσιακό και καλαίσθητο πλακόστρωτο σε κεντρικό δρόμο του οικισμού μας.

2. Επισκευή μνημείου Εθνικής Αντίστασης έναντι παλαιού σχολείο στο Σπαρτοχώρι και τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων με αλυσίδες ώστε να αποτροπή παράνομη στάθμευση από αυτοκίνητα μη τιμώντας τους νεκρούς μας και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστο χώρο.Τοποθέτηση ιστού με την γαλανόλευκη τιμώντας τους ήρωες μας.

3. Ασφαλτόστρωση δημοτικού πάρκινγκ στο Σπαρτοχώρι.

4. Ασφαλτόστρωση παραλιακού δρόμου Κουτελάδες – Άγιος Ιωάννης.

5. Λύσαμε κατά 80% το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

6. Τσιμεντόστρωση στο λιμάνι στα Σπήλια στη περιοχή της Ρόκκας και επισκευή της ράμπας που είχε κατασκευαστικό λάθος (μεγάλη κλίση).

7. Διανομή τροφίμων και καθαριστικών σε τουλάχιστον τριάντα οικογένειες στον οικισμό μας με χαμηλά εισοδήματα λόγω της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

8.Κατεδάφιση παλαιού ελαιοτριβείου στο Σπαρτοχώρι.

9. Σε λίγο καιρό δημοπρατείται το μεγάλο έργο αξίας ‪139.000‬ ευρώ για την ανάπλαση της Ρόκκας στα Σπήλια.

10. Τον τελευταίο μήνα με δική μου πρωτοβουλία και με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής καθαρίσαμε και τα δύο λιμάνια μας (Αλμυρά – Ρόκκα).Στα Αλμυρά τοποθετήθηκαν προβολείς για τις ανάγκες του κόσμου αλλά και των ψαράδων.Πραγματοποιήθηκε αποξήλωση τριών ευκαλύπτων που είχαν κάνει τεράστια ζημιά στο οδόστρωμα αλλά και στο πλακόστρωτο.(Σε αυτό δέχτηκα κριτική από την Σ.Α. και από τον Ν.Μ.).

11. Καθαριότητα και αποξήλωση στο μνημείο του ήρωα Ζαμπάτη Μαρίνου, τοποθέτηση προβολέα στο μνημείο και βάψιμο άγκυρας.

12. Βάψιμο πινακίδας και φωταγόγιση αυτής.

13. Κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην Δήμαρχο Φερεντίνο Πανογιώργο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά έγινε αποξήλωση τεσσάρων ελαιοδέντρων για την διευκόλυνση των οχημάτων στα Σπήλια (Αλμυρά).

14. Αρμολόγηση στο πλακόστρωτο στη βρύση των ψαράδων στα Αλμυρά.

15. Κλάδεμα των ευκαλύπτων στη Ρόκκα και κατεδάφιση της παράγκας εκεί.

16.Καθαρισμός και κλάδεμα δημοτικού πάρκινγκ στο Σπαρτοχώρι αλλά και στο πάρκινγκ Φερεντίνου – Ζαβιτσάνου.

17. Μελέτη προς το Λιμενικό Ταμείο για τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, πίλαρ αλλά και παγκάκια.

18. Κλείσιμο με συρματόπλεγμα στο δημοτικό αγροτεμάχιο στον Άγιο Νικόλαο.

19. Καθαρισμοί φρεατίων στη Μισογή.

20.Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη κεντρική μας πλατεία.

Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα από εμένα τον ίδιο χωρίς ποτέ να επιβαρύνω το Δήμο μας παραπάνω οικονομικά.

Ως Πρόεδρος στην Κοινότητα μου θεωρώ ότι έχω χρέος να συνεισφέρω εθελοντικά με όλη τη σημασία της λέξεως και όχι εθελοντής με μισθό όπως σε άλλο οικισμό του νησιού μας πριν λίγα χρόνια …

Κατόπιν συνεννοήσεως με τη Δημοτική Αρχή θα υπάρξει μέριμνα για πυρασφάλεια στο αλσύλλιο, κλάδεμα των πεύκων και διαμόρφωση στο πάρκινγκ στη Λέσσα καθώς επίσης και κατασκευή της πλατείας στο Σπαρτοχώρι.

Για όλα αυτά να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Παύλο Δάγλα που ήταν αρωγός σε όλες τις εργασίες και τους καθαρισμούς που έγιναν και που θα συνεχίζονται να γίνονται αλλά που με δικές του ιδέες και πρωτοβουλίες βοήθησε και βοηθάει σε όλο αυτό.

Τέλος θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αντιδημάρχους, στους δύο Τοπικούς Συμβούλους ( Ζαβιτσάνου Αικατερίνη αλλά και στο μπάρμπα Πάνο το Κοντογιώργη) για τη στήριξή τους αλλά και στους εργαζομένους του Δήμου Μεγανησίου.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους του Μεγανησιώτες, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχία, ελπίδα, αγάπη και το Νέο Έτος να είναι γεμάτο υγεία, ελπίδα και δημιουργία για όλους μας!!!!

Με εκτίμηση και σεβασμό Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτοχωρίου

Αθανίτης Ευγένιος – Ανδρέας

One comment

  1. Η δημοτική παράταξη Ενωτική Αναγέννηση αποδοκιμάζει τη στάση και τις απόψεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σπαρτοχωριου κ.Ανδρεα Αθανίτη , οποίος εκλέχθηκε με την παράταξη μας, που εκφράζονται με την σχετική του ανακοίνωση. Ακυρώνει τον σταθερό και δυναμικό ρόλο της παράταξής μας που ως μείζων αντιπολίτευση μάχεται συνεχώς ενάντια στην απαράδεκτη πολιτική και δράση της δημοτικής αρχής. Ισοπεδώνει και εξισώνει με τα λεγόμενα και τη στάση του την καταστροφική για το δήμο στάση και πολιτική της δημοτικής αρχής με την δική μας ξεκάθαρη και αψεγάδιαστη αντιπολιτευτική πορεία . Προσβλέπει σε μια άνευ αρχών συναίνεση με το δήμαρχο και τους περί αυτόν. Ο κ. Αθανίτης είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από την Ενωτική Αναγέννηση εφ’όσον έτσι κρίνει και επιθυμεί. Είναι ηθικά απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό εν αγνοία της παράταξής ,τη στιγμή που δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, να εκφράζει με αυτό τον τρόπο τις προσωπικές του θέσεις και απόψεις ,οι οποίες είναι απόλυτα αντίθετες με την πολιτική, την καθαρότητα και τη στάση της Ενωτικής Αναγέννησης ,όχι μόνο στα θεσμικά όργανα αλλά και στην κοινωνία. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση της παράταξής μας.(Το σχόλιο μας εστάλη με email.από την επικεφαλής της παράταξης κας Καββαδά)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.