Προϋπολογισμός 2021 με (ανεξήγητο) κωδικό για κάλυψη ταμειακών ελλειμάτων

Με 7 ψήφους κατά και 6 υπέρ ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός του δήμου Μεγανησίου για το 2021.Σύμφωνα με τον νέο νόμο ο προϋπολογισμός περνάει και με έναν ψήφο υπέρ από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε δεύτερη πρόταση.Ειναι γνωστό πια ότι οι νέοι νόμοι που ψηφίστηκαν μέσα στο 2020 είναι υπέρ των διοικούντων. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός επεστράφη στον Δήμο πριν λίγο καιρό διότι υπήρχαν λάθη σε κωδικούς γιατί αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά .(απορίας άξιο με τόσες λογιστικές γνώσεις μαζεμένες στην παρούσα διοίκηση,άλλα αυτό είναι άλλο θέμα).

Στον συγκεκριμένο όμως προϋπολογισμό που η ψήφιση του έγινε σε συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη υπήρχε ένας νέος κωδικός ο οποίος αφορά ταμειακά….ελλείματα. Ο κωδικός έχει τον τίτλο…. προβλέψεις μη είσπραξης ταμειακών ελλειμμάτων και πόσο δέκα χιλιάδων ευρώ .(Στην παρακάτω φωτογραφία κάντε ζουμ)

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τους δημοτικούς συμβούλους που παρίστανται στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις και να αναλύσει το συγκεκριμένο κωδικό. Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και ερωτηματικά.

Η έννοια έλλειμμα ταλανίζει χρόνια το Μεγανήσι και συγκεκριμένα από την επόμενη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής. Πολλοί αυτοδιοικητικοί αλλά και υπάλληλοι ταλαιπωρούνται και στιγματίζονται από τον τρόπο που θέλουν να παρουσιάζουν εσκεμμένα κάποιοι το τι σημαίνει ταμειακό έλλειμμα. Οι ορκωτοί λογιστές που έχουν οριστεί για να ξεκαθαρίσουν τελικά το θολό τοπίο,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η φήμη μέσα από την αλήθεια ή το ψέμα κάποιων, ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο τους. Στο μεταξύ ο νέος κωδικός εγγράφεται για πρώτη φορά στους προϋπολογισμούς σύμφωνα με τη δημοςνετ και από ότι φαίνεται δίνεται δυνατότητα κάλυψης ελλειμμάτων σε περιπτώσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σαν πρωτόγνωρο λοιπόν γεγονός και με αφορμή όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθείστο νησί , οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ρώτησαν όπως είναι φυσικό τον δήμαρχο και λογιστή σε τι αφορά τον δήμο μας ο κωδικός αυτός. Ο δήμαρχος προκλητικά και αδικαιολογητα αρνήθηκε να απαντήσει.

Γεγονός που από τη μία εξόργισε τους συμβούλους από την άλλη αφήνει τον καθένα να υποθέσει ότι θέλει.

Σε τι ελλείμματα λοιπόν αναφέρεται το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ; Αφορά προηγούμενες χρήσεις, τρέχοντες η επόμενες;

Με αυτόν τον κωδικό μπορεί ο κάθε δήμαρχος να δημιουργεί και να καλύπτει ελλείμματα ταμειακά η άλλα χωρίς να κρίνεται και να ελέγχεται; Το ποσό επίσης στον κωδικό είναι συγκεκριμένο ή θα μπορεί κάθε χρόνο ο εκάστοτε δήμαρχος να το αυξομειώνει σύμφωνα με τα ελλείμματα που προκύπτουν.

Και τέλος το Μεγανήσι θα μάθει ποιοι και πόσα φαγώθηκαν σε συναγρίδες και πόσα έχουν»δαπανηθεί ή θα «δαπανηθούν» από δω και πέρα για άλλα… εδέσματα;

Από ότι φαίνεται και με τις ευλογίες της κυβέρνησης μάλλον αυτό δεν θα γίνει ποτέ αφού…. Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει…Στο μεταξύ εμείς θα εξακολουθούμε να κοιταζόμαστε λοξά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.