Καθαρισμοί και αποψιλώσεις παραλιών Αθερινός-Αμπελάκι στην καρδιά του Χειμώνα!!!

Η ηρεμία του χειμώνα, η τάση για άθληση, οι όμορφες διαδρομές μας μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, αλλά και η κλεισούρα της καραντίνας ωθούν όλο και περισσότερους Μεγανησιώτες να περπατούν στο Μεγανήσι όπου υπάρχει δρόμος. Αυτό που αντίκρισαν πολλοί σε μια από αυτές τις διαδρομές,την πιο όμορφη θα λέγαμε,ήταν τόσο απογοητευτικό όσο και …περίεργο. Οι παρεμβάσεις που έγιναν σε όλο το παραλιακό μέτωπο Αθερινός-Αμπελάκι μέσ’ στην καρδιά του Χειμώνα.Και που είναι το κακό θα πει κάποιος που θα μας χαρακτήριζε κακοπροαίρετους; Οι παραλίες δεν πρέπει να καθαρίζονται;

Είναι αυτονόητο ότι ο όρος καθαρισμός παραλιών παρεξηγήθηκε σε σημείο που το αποτέλεσμα των εργασιών είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό,άσχημο και γεννάει πολλά ερωτήματα.

Καθαρίζω τις παραλίες δεν σημαίνει παίρνω ένα πριόνι και κόβω από την ρίζα όπως όπως ότι βρω μπροστά μου.

Δεν ξυρίζω τις μάζες και δεν κόβω από τη ρίζα τα δέντρα.

Δεν κάνω τον δρόμο ένα με την αμμουδιά όπου τα νερά της βροχής θα δημιουργήσουν τεράστια αυλάκια στην άμμο αφού δεν θα βρίσκουν εμπόδια.

Δεν πετάω τα κομμένα κλαδιά στην θάλασσα και δεν τα αφήνω πεταμένα στη μέση του δρόμου.

Δεν καίω στην μέση της παραλίας κλαδιά και σκουπίδια μαζί και δεν αφήνω τα αποκαΐδια να τα πάρει η θάλασσα.

Δεν καταστρέφω το πράσινο και δεν τσακίζω όσα δεν μπορώ να κόψω .( Στη από πάνω πλευρά του δρόμου όλες οι μάζες είναι σαν να τις πάτησε οδοστρωτήρας και τις άφησε να ξεραθούν )

Μαζεύω και τα σκουπίδια που είναι από το καλοκαίρι στον δρόμο.

Δεν κάνω τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε ζώνη Αιγιαλού και παραλίας χωρίς μελέτη, γνώση, και επίβλεψη. Και τέλος δυο σημεία που προκαλούν ερωτηματικά.

Η εποχή που γίνονται αυτές οι παρεμβάσεις καθώς υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές προτεραιότητες ενόψει του Χειμώνα που έρχεται .

Και δεύτερον η επιλογή της περιοχής και των συγκεκριμένων παραλιών και οι παρεμβάσεις ΜΟΝΟ από την από κάτω πλευρά του δρόμου.

Σε μια άλλη χρονική στιγμή θα δικαιολογούσαμε το σκεπτικό, στην παρούσα χαρακτηρίζεται αψυχολόγητο και άκαιρο. Το αποτέλεσμα δε…άσχημο, πρόχειρο και απογοητευτικό.

Γιατί η φύση θέλει σεβασμό …Αυτή «πουλάμε» άλλωστε.

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.