Μία εναλλακτική μορφή τουρισμού στο Ιόνιο με την τέχνη στο επίκεντρο

Το ‘άρθρο ανέβηκε τον περασμένο Αύγουστο . Μπορεί να μην είναι επίκαιρο αλλά επειδή σκεφτόμαστε αισιόδοξα που και που είναι ότι πρέπει για να σκεφτείτε τις επόμενες διακοπές σας. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από συντοπίτες μας Λευκαδίτες . Ενδείκνυται για μοναχικούς , φρεσκοχωρισμένους, και αλλαλιασμένους που ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Αρκεί βέβαια να μας επιτρέψουν μέχρι τότε την επαφή…

Δείτε το άρθρο. Έχει ενδιαφέρον.

Καλοκαιρινό camp πολιτισμού εν πλω -Διακοπές με σεμινάρια τέχνης σε μαγευτικούς όρμους στο Ιόνιο
Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό camp, για μεγάλους, που πραγματοποιείται πάνω σε ιστιοπλοϊκά σκάφη, θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην ερώτηση, «Τι κάνουμε φέτος στις διακοπές»;

μπανιο ξυλινη νότα

Μία εναλλακτική πρόταση για τις διακοπές μα, σε συνδυασμό με τέχνη και μουσική, ένα βιωματικό και συμμετοχικό camp που φέρνει τους ανθρώπους μίας ομάδας πιο κοντά, με διαδραστικό τρόπο, επιλέγοντας όχι να τους ξεναγεί στη φύση, αλλά να τους κάνει μέρος της. Κάπως έτσι οι συμμετέχοντες αποκομίζουν όχι μόνο γνώση και εμπειρίες, αλλά μοιράζονται την ανθρώπινη επαφή και χορταίνουν μία αίσθηση περιπέτειας που τόσο λείπει από όλους στις μέρες μας.

Στο ARTventure Camp πρωταγωνιστεί η μουσική, το γαλάζοπράσινο, ο ηλιος του Ιονίου, η Ελληνική Φύση σε όλο της το μεγαλείο, οι αυθεντικές γεύσεις αυτής της γης και το ομαδικό πνεύμα των ανθρώπων της. Μάλιστα φέτος το συναρπαστικό Αrtventure Camp του Ιονίου και ο εμπνευστής του Πέτρος Κούρτης τιμήθηκαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το Χρυσό Βραβείο στα Ελληνικά βραβεία Τουρισμού 2020.
Τι σημαίνει διακοπές με το ARTventure Camp

ιστιοπλοικα

Ένα επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, μια πραγματική καλλιτεχνική Οδύσσεια,
με μαθήματα και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στο σκάφος,
σε μια παραλία, σε ένα κρυφό όρμο, σε ένα γραφικό λιμανάκι της Ιθάκης
και οπουδήποτε το φυσικό περιβάλλον μπορεί να σταθεί ερέθισμα για το μυαλό
και το σώμα. Εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να δημιουργήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Φτιάξε μουσική από φυσικά υλικά γύρω σου, ξύλα, πέτρες, άμμο, νερό, τη φωνή σου, το σώμα σου και δημιούργησε το δικό σου τραγούδι, πες τη δική σου ιστορία, ανακάλυψε το δικό σου Art Way of Living.
Ένα επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, μια πραγματική καλλιτεχνική Οδύσσεια, με μαθήματα και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στο σκάφος
Διακοπές με αφετηρία την Λευκάδα

Ένα διαφορετικό Ιστιοπλοϊκό ταξίδι ξεκινάει κάθε καλοκαίρι από τη Λευκάδα με προορισμό τα υπέροχα νησιά του Ιονίου και στόχο την ανακάλυψη της προσωπικής μας Ιθάκης. Το Artventure Camp στηρίζει τη φιλοσοφία του στη Τέχνη και στη Περιπέτεια, στην επιθυμία του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του, να τον εμπλουτίσει με βιώματα και συγκινήσεις μοναδικές.
Η Φαντασία, η Δημιουργικότητα, η Έμπνευση, η Θετική Ενέργεια, ο Σεβασμός στη Φύση, η Ομαδικότητα, η Συνεργασία, η Αρμονία, οι Εικόνες, οι Γεύσεις και οι Μυρωδιές της Ελλάδας σε πρώτο πλάνο. ‘Ενας προσωπικός στόχος του ιδρυτή του Πέτρου Κούρτη. Οπως αναφέρει μιλώντας στο iefimerida «Η ιδέα της διοργάνωσης του Artventure Camp, προέκυψε από την αγάπη για την χώρα μου, τη μουσική και τη τέχνη γενικότερα. Η εμπειρία μου τα τελευταία 30 χρόνια ως μουσικός και εκπαιδευτικός, μου έδειξε ότι ο άνθρωπος αναπτύσσει καλύτερα τις δεξιότητές του, τον πνευματικό του κόσμο και τη θετική του προσέγγιση σε ανθρώπους και καταστάσεις, όταν δρα μέσα στη φύση».


Η Φαντασία, η Δημιουργικότητα, η Έμπνευση, η Θετική Ενέργεια, ο Σεβασμός στη Φύση, η Ομαδικότητα, η Συνεργασία, η Αρμονία, οι Εικόνες, οι Γεύσεις και οι Μυρωδιές της Ελλάδας σε πρώτο πλάνο
Μία βραβευμένη τουριστική εμπειρία

Μια καινοτόμος, βιωματική, καλλιτεχνική, επιμορφωτική και περιβαλλοντική δραστηριότητα στο τομέα του εναλλακτικού βιωματικού τουρισμού.
Διοργανώνεται με επιτυχία εδώ και 6 συνεχόμενα χρόνια, έχει αποσπάσει δύο Χρυσά βραβεία στη κατηγορία Βιωματικός Τουρισμός (2019 και 2020), καθώς και το Silver award στη κατηγορία Specialty Tourism, στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού (Tourism Awards).

κυκλος θαλασσα


κύκλος θάλασσα
Επτά μέρες ιστιοπλοΐα σε μαγικούς όρμους στο Ιόνιο

«Επτά ημέρες στο Ιόνιο, με τον άνθρωπο, τη τέχνη, τη φύση, τον πολιτισμό και την επαφή με το τοπικό που γίνεται παγκόσμιο μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, το γαλάζιο και το πράσινο, τη διάθεση για κάτι ξεχωριστό – μοναδικό, Ελληνικό.
Είναι καινοτόμο, συμμετοχικό, ομαδικό, απόλυτα διαδραστικό, δεν χρησιμοποιεί την ξενάγηση σαν μέσω γνώσης και εμπειρίας, αλλά την Ανθρώπινη Επαφή, την Ελληνική Φύση, τη Γεύση, το Πνεύμα και τον Ήλιο, τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ένα project που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τους χώρους και τα μέρη, να τα δουν πιο εναλλακτικά, όχι ως μονοδιάστατα τμήματα μιας ΤΟ DO λίστας. Ένα project που δεν τελειώνει την έβδομη ημέρα με την αποβίβαση από τα σκάφη. Η αποβίβαση είναι μόνο η αρχή» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida ο Πέτρος Κούρτης.
Μία εναλλακτική μορφή τουρισμού με την τέχνη στο επίκεντρο

«Στόχος είναι να αναπτύξουμε την ανθρώπινη επαφή, τη δημιουργική σκέψη, τη διαδραστική επικοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσωπική ανάπτυξη μέσα από την βιωματική εμπειρία, το ομαδικό πνεύμα και την καλλιτεχνική προσέγγιση της ζωής».

κιθαραΤο Artventure Camp εκτός από βιωματική δράση, είναι πάνω από όλα καλλιτεχνική, επιμορφωτική και περιβαλλοντική δραστηριότητα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βιωματικό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την τέχνη και τη φύση, τις καλλιτεχνικές
με τις υπαίθριες δραστηριότητες και καλύπτει στο έπακρο την έντονη επιθυμία των συμμετεχόντων να εμπλουτίσουν το «χαρτοφυλάκιο» των εμπειριών τους, να ζήσουν την ζωή στο έπακρο. Οι συμμετέχοντες στοCamp γνωρίζουν ότι αυτό

«Στο Artventure Camp, έχουμε εισάγει το στοιχείο της ευχάριστης αβεβαιότητας, της έκπληξης και της αυθεντικότητας. Συστήνουμε στους συμμετέχοντες, μέρη της Ελλάδας που αξίζουν να συμπεριληφθούν στον τουριστικό χάρτη, όπως τα νησιά Μεγανήσι-Κάλαμος-Καστός-Άτοκος και να γίνουν ακόμα πιο προσβάσιμα σε ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους
Με έμφαση στους ανθρώπους που επιζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού με επίκεντρο την ψυχαγωγία, την τέχνη και την περιπέτεια, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προσέλκυσης συνεργιών τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, μέσα από τις συνεργασίες μας με σπουδαίους και αναγνωρισμένους εκπαιδευτές από την Διεθνή Καλλιτεχνική Κοινότητα, όπως ο Yshai Afterman, ο Max Pollak, ο Κώστας Μερετάκης ο Pedro Consorte, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Paula Castiglioni, η Αργυρώ Δελή, η Mor Karbasi, η Ειρήνη Λάμπρου».
μπανιο
Είναι καινοτόμο, συμμετοχικό, ομαδικό, απόλυτα διαδραστικό, δεν χρησιμοποιεί την ξενάγηση σαν μέσω γνώσης και εμπειρίας, αλλά την Ανθρώπινη Επαφή, την Ελληνική Φύση, τη Γεύση, το Πνεύμα και τον Ήλιο, τους Έλληνες και την Ελλάδα

μπανιο

Όπως σημειώνει ο Πέτρος Κούρτης, «Είναι δύσκολο να κάνεις όνειρα και σχέδια τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Η νέα μέρα είναι άγνωστη όμως καλλιεργούνται πολλά θετικά για το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού. Η καινοτομία, οι νέες ιδέες, οι νέες προσεγγίσεις, η Εμπιστοσύνη της Διεθνούς Κοινότητας προς την Ελληνική Φιλοξενία και Ασφάλεια, σίγουρα η εμπειρία που θα αφήσει η διαχείριση μιας τόσο δύσκολης κατάστασης και φυσικά η Αναβάθμιση της Ποιότητας μέσω της ανταγωνιστικότητας μιας και πια είναι Μονόδρομος και Εχέγγυο Επιτυχίας».


(Kαλοκαιρινό camp εν πλω / Χρυσό βραβείο στα Ελληνικά βραβεία τουρισμού 2020)

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politismos/kalokairino-camp-politismoy-en-plo-diakopes


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.