Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Μεγανήσι

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η ημερίδα για τον καρκίνο του του μαστού αφού είχε προηγηθεί το πρωί δωρεάν έλεγχος με υπέρηχο και κλινική εξέταση σε γυναίκες κυρίως μεγάλης ηλικίας.

Η άψογη οργάνωση από τους φορείς που συμμετείχαν 6η ΥΠΕ- Γ.ΝΛευκάδος-Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου-Πολιτιστικό Κέντρο και ΚΟΙΔΕΜ Μεγανησίου οι πολύ καλοί ομιλητές κος Θανάσης Καραγιάννης και κυρία Καπακτσή Κλειώ μαιευτήρα- γυναικολόγο του νοσοκομείου Λευκάδας που προσέγγισαν απλά και κατανοητά το θέμα , η βιωματική εμπειρία πρώην ασθενή και η συμμετοχή του κόσμου συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι παρευρισκόμενοι -στην πλειοψηφία τους γυναίκες- παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα μας είπαν οι ειδικοί και με συγκίνηση την ιστορία της Αμαλίας όπου μας ταρακούνησε με την προσωπική της εμπειρία.

Ο αριθμός των θεατών περιορισμένος σύμφωνα με τα μέτρα κατά του covid-19. Στο τέλος της ομιλίας τέθηκαν απορίες και ερωτήσεις από το κοινό προς τους ειδικούς . Ακολούθησε κέρασμα και ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι για την κάθε γυναίκα. Ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδας κος Μπακαβός Ιωάννης και ο Δήμαρχος Μεγανησίου, ενώ στην διοργάνωση συμμετείχαν και παρευρέθησαν μέλη του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Συγχαρητήρια σε όλους

Και όσο για εμάς τις γυναίκες να θυμάστε αυτά που σας είπε η Αμαλία

Η έγκαιρη διάγνωση είναι η μισή θεραπεία

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.