Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν…Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής καταδικάζουν τις ενέργειες του Δημάρχου Παύλου Δάγλα κατά του προέδρου Γ.Κατωπόδη και προειδοποιούν «όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του «Ελέω Θεού» μονοκράτορα, δεν έχει θέση ανάμεσα μας.»

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας εκπλήσει καθόλου το γεγονός . Ο δήμαρχος μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρακτικές που τιμωρούν όσους δεν υπακούν τις εντολές του. Πολύ συχνά ζούμε πρωτόγνωρες για τα πολιτικά δεδομένα όχι μόνο του Μεγανησίου αλλά και πανελλαδικά .Η δικομανία του δημάρχου κοντεύει να στείλει όλο το νησί απολογούμενο για διάφορακαττά την άποψή του αδικήματα.

Αυτή τη φορά στράφηκε εναντίον των δικών του συμβούλων και συγκεκριμένα του προέδρου του δ.σ. Γεράσιμου Κατωπόδη . Το λόγο εξηγούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του με κοινή ανακοίνωση στα προφίλ τους στο fb η οποία έχει τρεις στόχους.

  1. Να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον συνάδελφο τους και πρόεδρο Γ.Κατωπόδη και να τον καλέσουν να ξανασκεφτεί την ανεξαρτητοποίηση η παραίτησή του που τον τελευταίο καιρό φημολογείται έντονα.

2) Να καταδικάσουν την πράξη του δημάρχου και

3) Να στείλουν ένα μήνυμα στον ίδιο για τα όρια της ανοχής τους όσο αφορά την συμπεριφορά και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί με τις οποίες και διαφωνούν.

Τώρα για το αν θα ιδρώσει το αυτί του…πολύ αμφιβάλουμε καθώς ο ίδιος έχει παρεξηγήσει και υπερτιμήσει την εξουσία του.

Δείτε την ανακοίνωση

«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Μεγανήσι, 15 Οκτωβρίου 2020

Πολύ πρόσφατα προέκυψε στους κόλπους της Παράταξης και της Δημοτικής μας Ομάδας, σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και συνεννόησης.Βάση του προβλήματος είναι η αναίτια, άδικη και πολιτικά επιζήμια πράξη του Δημάρχου κ. Π. Δάγλα, να προβεί, στις 6/10/2020, σε έγγραφη καταγγελία με ΑΠ 3253/6-10-2020, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εις βάρος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γερ. Κατωπόδη, επειδή ο δεύτερος, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Δημάρχου, κατά παράβαση του νόμου, δεν συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση των δημοτικών τελών στις 9 ή 10 Οκτωβρίου 2020.Η πράξη αυτή του Δημάρχου, είναι:

Αναίτια, γιατί δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για διεξαγωγή συνεδρίασης με θέμα τα δημοτικά τέλη, όπως είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνεται πριν από οποιαδήποτε συνεδρίαση.

Άδικη, γιατί ο κ. Κατωπόδης δεν έλαβε γνώση του εγγράφου με ΑΠ 3210/5-10-2020 για σύγκληση συμβουλίου με θέμα τα δημοτικά τέλη, ούτε καν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά μόνο στις 7/10/2020, κατόπιν δικών του οχλήσεων και αφού είχε ήδη υποβληθεί η καταγγελία.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις 9/10/2020, διεξήχθη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δια περιφοράς, για την αντιμετώπιση έκτακτου θέματος, για την οποία είχε εκδοθεί η αντίστοιχη πρόσκληση στις 5/10/2020.Πολιτικά επιζήμια, γιατί ένα μέλος της Δημοτικής μας Ομάδας, με σοβαρότατο θεσμικό ρόλο, εκτίθεται έναντι των δημοσίων αρχών και των πολιτών ως υποτιθέμενος παραβάτης του νόμου και κατά συνέπεια ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του.Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας «Μεγανήσι με όραμα», λάβαμε γνώση των ανωτέρω και τέθηκαν υπόψη μας τα σχετικά έγγραφα, με πρωτοβουλία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εξέθεσε τα γεγονότα και τις απόψεις του.

Αντιθέτως, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος, ουδέποτε μας ενημέρωσε, ως Ομάδα, για το γεγονός και για τους λόγους που αυτό συνέβη

Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και πικρία του κ. Κατωπόδη, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεση να αποχωρήσει από την Ομάδα μας και βεβαίως από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.Έχοντας υπόψη όλα όσα αναφέρθηκαν ανωτέρω, τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης «Μεγανήσι με όραμα», δηλώνουμε τα εξής:

1. Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Δημάρχου, η οποία προσβάλει το προσώπου του κ. Κατωπόδη, τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και το σύνολο της Ομάδας μας, αφού δεν ενημερώθηκε κανείς από εμάς για την ενέργεια αυτή. Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα αλλά κυρίως την ευθύνη να ενεργεί ως ηγέτης της Ομάδας και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ενότητα και την συνεργασία. Ενέργειες όμως, όπως η πρόσφατη, καταδεικνύουν ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Θυμίζουμε στον Δήμαρχο, ότι η Παράταξη μας και η Δημοτική της Ομάδα, λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τα στελέχη μας, αλλά κυρίως, με την κοινωνία του Μεγανησίου, η οποία μας ανέδειξε πρώτη δύναμη. Η εποχή του «ενός ανδρός αρχή» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για το Μεγανήσι και όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του «Ελέω Θεού» μονοκράτορα, δεν έχει θέση ανάμεσα μας.

Γι’ αυτό, η Ομάδα μας, πιστή στις αρχές της και σεβόμενη το καθήκον της έναντι των Μεγανησιωτών, θα συνεχίσει τη λειτουργία της με απόλυτη συνοχή και συνεργασία, διατηρώντας παράλληλα ισχυρή επιφύλαξη για τη μελλοντική της στάση, εάν επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις, από πλευράς Δημάρχου. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάλι θα ενεργήσουμε ως Ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να διαφοροποιήσουμε ραγδαία τη στάση μας, ως προς την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Δημάρχου

.2. Κατανοούμε πλήρως την δυσαρέσκεια του κ. Κατωπόδη και αναγνωρίζουμε ότι έως σήμερα έχει επιτελέσει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με άψογο τρόπο, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για την μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νησιού μας. Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε ότι έχει την στήριξη μας και του ζητάμε να παραμερίσει την δικαιολογημένη πικρία του και να παραμείνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Ομάδας μας, στην οποία εκλέχθηκε με απόφαση του Λαού του Μεγανησίου.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ«ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

»ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

ΑΚΡΙΒΟΥΛΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.