Η επίσκεψη φορέων και επισήμων στο Μεγανήσι

Ενημέρωση για την επίσκεψη των φορέων στο Μεγανήσι σε ανάρτηση στο προφίλ του στο fb από τον προέδρου δ.σ. Μάκη Κατωπόδη

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στο νησί μας της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Κας Χριστιάννας Καλογήρου, της ΓΓ Τουρισμού Κας Βίκυς Λοΐζου, του ΓΓ Λιμένων Βαγγέλη Κυριαζόπουλου και της Περιφερειάρχη Κας Ρόδης Κράτσα. Σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες,συζητήθηκαν θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για το νησί μας.Επίσης παρέδωσα στους ΓΓ έγγραφο με Αιτήματα των Επαγγελματιών Μεγανησίου ,αίτημα της Ομοσπονδίας Λιμενικών Βορειοδυτικής Ελλάδας για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Μεγανήσι και τέλος ενημέρωσα την ΓΓ Τουρισμού για θέματα σχετικά με το Τουριστικό Καταφύγιο Βαθέος.

Ακολούθησε δελτίο τύπου από την Χριστιάνα Καλογήρου- Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

 Επίσκεψη σήμερα στο Μεγανήσι μαζί με τον Βουλευτή του Νομού Θανάση Καββαδά, την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά και συνάντηση με τον Δήμαρχο Παύλο Δάγλα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κατωμερίου Βασίλη Σολδάτο, φορείς του νησιού και συζήτηση για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.Προηγήθηκε επίσκεψη στη νησίδα Κυθρός, όπου η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί ανασκαφικό ερευνητικό έργο στο Σπήλαιο του Πάνθηρα. Η υπεύθυνη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Νένα Γαλανίδου μας ενημέρωσε για την πορεία της έρευνας που θέτει για πρώτη φορά το Μεγανήσι στον παγκόσμιο αρχαιολογικό χάρτη. Η ανασκαφή αποκαλύπτει κατάλοιπα της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής, όπως λίθινα εργαλεία και οστά θηλαστικών, που έχουν αποτεθεί από τη συστηματική κατοίκηση του χώρου από ομάδες του ανθρώπου του Νεάντερνταλ. Υποστηρίζουμε αντίστοιχα ερευνητικά έργα συνολικά σε 12 νησιά μας, που αναδεικνύουν τη νησιωτική πολιτιστική μας κληρονομιά, αφήνοντας ταυτόχρονα μια πολύτιμη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.