Εγκρίθηκαν δύο υπέρ-Μαρίνες σε Λευκάδα και Κυλλήνη

Τρεις επενδύσεις σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, με την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών, ο φάκελος της επένδυσης της Μαρίνας στο Βλυχό Λευκάδας.

Η απόφαση έγκρισης της επένδυσης έχει στρατηγική σημασία και θα προχωρήσει με fast track διαδικασίες που προβλέπονται για αυτήν την κατηγορία επενδύσεων.

«Ένα όνειρο για την Λευκάδα αποκτά σήμερα μέλλον και προοπτική. Η μεγάλη επένδυση στο Βλυχό, για τη δημιουργία Μαρίνας, πήρε την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για έργα ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνουν 800 θέσεις ελλιμενισμού, αλλά και ξενοδοχεία, υποδομές εστίασης, αναψυχής και περιπάτου, και άλλα. Η επένδυση πλέον μπορεί να προχωρήσει με την πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία που διαθέτει το ελληνικό κράτος. Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για το νησί μας» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.

Την επένδυση ενέκριναν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μαρίνα μέσα σε τουριστικό κατάλυμα, στη θέση Κάστρο στην Κυλλήνη Ηλείας. Η σύνθετη επένδυση περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχεία και κατοικίες και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ. Το έργο προωθεί η εταιρεία «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.», μέσω της οποίας συνεργάζεται ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της έκτασης, επιφάνειας περίπου 300 στρεμμάτων, με το γερμανικό επενδυτικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH, γνωστό στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στο σχήμα που εξαγόρασε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Το θέρετρο θα ονομάζεται Arcadia Cultural Resort and Spa.

– Ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μπάρκο, στο Άκτιο, προϋπολογισμού 107,5 εκατ. ευρώ. Το έργο με την επωνυμία Varko προωθεί η εταιρεία RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ολλανδικών συμφερόντων, η οποία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τα σχέδια της Fraport, για αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο. Η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων και τουριστικές κατοικίες σε έκταση 160 στρεμμάτων.

Πηγή:https://aromalefkadas.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.