Οι «Καρδιές για Όλους» χτύπησαν και στο Μεγανήσι

Η εθελοντική οργάνωση “Καρδιές για όλους” πραγματοποίησαν τριήμερη δράση
στο Μεγανήσι 1-3 Οκτωβρίου

To Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους είναι ανθρωπιστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος συστάθηκε στην Ελλάδα το 2015 ως παράρτημα του διεθνούς Ιδρύματος Coeurs pour Tous με σκοπό την αρωγή απόρων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια. Συμμετέχουν εθελοντές , που επισκέπτονται απομακρυσμένες περιοχές και εξετάζουν μικρούς και μεγάλους . Αν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα το χειρουργεί δωρεάν ο Καθηγητής Καλαγκος . 118 παιδιά έχουν χειρουργηθεί μέχρι τώρα. Στο Μεγανήσι έφερε την δράση ο Γιάννης Πολιτης – εθελοντής πρέσβης καλής θέλησης της οργάνωσης στην μνήμη του αδελφού Γιώργου του που έφυγε από καρδιά 56 ετών

Η πιο μικρή επισκέπτης που εξετάστηκε στο νησί το τριήμερο από τους καρδιολόγους ήταν 21 μηνών . Την έφερε από την Λευκάδα ο πατέρας της για να την δει η ομάδα του διεθνούς φήμης καθηγητή Αυξεντίου Καλαγκού. Ήταν απολύτως υγιές το παιδί .

Φιλοξενήθηκαν στον ξενώνα το «Σπίτι του Δασκάλου» στο Σπαρτοχώρι ενώ παραχώρησε και 2 σουίτες ο Πάνος Ι. Κονιδάρης. Επίσης ο Πέτρος Γατζίας με την Αvis παραχώρησε δωρεάν δυο αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις των γιατρών

Ο Δήμος υποδέχθηκε την δράση όπου συντονίστηκε από τον πρόεδρο του δ.σ Γεράσιμο Κατωπόδη και παραχώρησε 5 γεύματα . Συμμετείχαν συνολικά 3 γιατροί 2 νοσηλευτές και τρία διοικητικά στελέχη . Οι εξετάσεις ήταν πλήρεις με υπέρηχο και τρίπλεξ. Εξετάστηκαν 152 άνθρωποι και έλαβαν λεπτομερή γνωμάτευση με οδηγίες για θεραπεία .Εξετάστηκαν περίπου 150 άτομα κάθε ηλικίας.

Ως Μεγανησιώτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συντοπίτη μας για την πρωτοβουλία .Αν και ο ίδιος δεν επιθυμεί την προβολή του ( και αυτό σας το επιβεβαιώνω) για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα εμείς οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να επικροτούμε τέτοιες πρωτοβουλίες σε δράσεις ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.