Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έναρξη αίτησης χρηματοδότησης για επιχειρήσεις – 1η φάση 2020. Με το Μεγανήσι τι γίνεται;

Την παρακάτω ειδοποίηση έλαβα χτες στο mail μου όπως φαντάζομαι και πολλοί Μεγανησιώτες επαγγελματίες και πολίτες. Όλα καλά μέχρι εδώ και απόλυτα κατανοητή η διαδικασία. Το μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα όμως παραμένουν.

Οι Μεγανησιώτες έχουν αυτό το προνόμιο τελικά;

Είναι κομμάτι της νησιωτικής Ελλάδας;

Αντιμετωπίζονται ισάξια με τους άλλους νησιώτες επαγγελματίες και δημότες που εκμεταλλεύονται ήδη αυτή την σημαντική απαλλαγή ειδικά σε μια δύσκολη χρονιά σαν αυτή που διανύουμε; Κι αν όχι γιατί;

Ποιος έχει την αρμοδιότητα την ευθύνη και την πρόθεση να ελαφρύνει λίγο κι αυτή την κοινωνία που βάλλεται όπως όλος ο κόσμος;

Από πέρυσι περιμένουμε τις απαντήσεις…

Οι πληροφορίες παρακάτω :

Έναρξη αίτησης χρηματοδότησης για επιχειρήσεις – 1η φάση 2020 
  
Κύριοι/ες,
σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 24/09/2020 και ώρα 11.00 π.μ. θα είναι διαθέσιμη η ενέργεια της επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της 1ης αίτησης χρηματοδότησης για το 2020 για τη δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων.
Την ημέρα αυτή θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα να δημιουργήσετε, επεξεργαστείτε, αποθηκεύσετε και υποβάλλετε οριστικά στοιχεία της αίτησης σας για την 1η φάση του 2020. Το διάστημα για την επεξεργασία και κατόπιν οριστική υποβολή αίτησης χρηματοδότησης ορίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑΙΝΠ, από 24/09/2020 έως 30/10/2020.Τονίζεται ότι πλέον, βάσει της υπ’αρ.4113.80-02/2713 ΚΥΑ, προβλέπονται δύο (2) φάσεις χρηματοδότησης για τη Δράση.Η 1η φάση αφορά παραστατικά μεταφορών από 01/01 – 30/06 και η 2η φάση παραστατικά από 01/07 – 31/12.

Βήματα:
1. Μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου ( https://metaforikoisodynamo.gr/ ).
2. Εισέρχεστε στο σύστημα με χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της επιχείρησή σας, όπως κατά την υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής.
3. Μπαίνετε στην Αίτηση χρηματοδότησής σας (6η φάση) και στη συνέχεια στο εικονίδιο/επιλογή Διαχείριση, προς επεξεργασία της αίτησής σας.  
 
4. Στη σχετική αρχική οθόνη με τις βασικές καρτέλες της αίτησης βλέπετε στα δεξιά την καρτέλα της Υποβολής αίτησης.
  
    5. Κατόπιν εργασιών και επεξεργασίας της αίτησής σας, μπορείτε να εισέλθετε στην επιλογή της Υποβολής, να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Έλεγχος Στοιχείων Αίτησης» και εφόσον δεν εντοπίζονται σφάλματα να υποβάλλετε οριστικά την αίτηση προς χρηματοδότηση. Συνιστάται να καταγράψετε προσεκτικά όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, παραστατικά, εξοφλήσεις κ.ά. στην αίτηση χρηματοδότησής σας προτού προχωρήσετε στην υποβολή, καθώς κατόπιν της οριστικοποίησης δεν υπάρχει από πλευράς σας δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας.Τονίζεται ότι η τελική υποβολή γίνεται άπαξ.Επιπλέον συνιστάται να διατηρήσετε τα αρχεία των παραστατικών που εισάγεται στο πληροφοριακό σύστημα, όπως και των δικαιολογητικών εξόφλησής τους σε ένα δικό σας ηλεκτρονικό φάκελο ή μέσο αποθήκευσης, καθώς σε περίπτωση που η αίτησή σας οδηγηθεί κατόπιν δειγματοληψίας σε διοικητικό έλεγχο, άμεσα να είναι διαθέσιμα για αποστολή στον αρμόδιο ενδιάμεσο φορέα.  Για την καταχώρηση των παραστατικών στο Π.Σ. του Μ.Ι., μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται στο video, πατώντας ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΗ 1: Εάν δεν εκτελέσετε την επιλογή της οριστικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, τότε η αίτηση θα παραμείνει σε κατάσταση «Σε επεξεργασία». Κατά συνέπεια δεν θα φαίνεται ως «Υποβληθείσα», με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στο επόμενο στάδιο ελέγχου και εν τέλει προς πληρωμή.
ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Οι δαπάνες μεταφοράς που δηλώνονται πρέπει να αφορούν αποκλειστικά την κάθε περίοδο υποβολής, δηλαδή από 01/01 – 30/06 για την 1η φάση και 01/07-31/12 για την 2η, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας τελικής υποβολής της αίτησης στο σύστημα. Εάν η ημερομηνία παραστατικού είναι μεταγενέστερη το Πληροφοριακό Σύστημα δεν θα επιτρέψει την καταχώρησή του. Εάν δικαιούχους δεν υποβάλλει στην 1η φάση, τότε στη 2η φάση θα μπορεί πλέον να δηλώσει αποκλειστικά δαπάνες μεταφοράς (δηλαδή παραστατικά μεταφοράς με ημερομηνία έκδοσης) από 01/07 έως 31/12. Σύμφωνα με τη νέα τροποποιημένη Πρόσκληση δεν υπάρχει το δικαίωμα να αιτηθεί παραστατικά μεταφοράς της προηγούμενης περιόδου 01/01-30/6 στη 2η φάση και το αντίστροφο, να αιτηθεί παραστατικά της 2ης φάσης στην 1η.Σημειώνεται επίσης ότι η εξόφληση του παραστατικού, βάσει των προβλεπόμενων στην Πρόσκληση, δύναται να είναι μετά καταληκτική ημερομηνία κάθε φάσης αλλά απαραιτήτως έως την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.  Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, βάσει περιφέρειας που υπάγεται η νησιωτική σας έδρα.  
   
 ΕΦΕΠΑΕ

infomi@efepae.gr
Τηλεφωνικό Κέντρο
210 6985210
από Δευτέρα έως και Παρασκευή
9.00 π.μ έως 5.00 μ.μ.
www.efepae.gr
Σεβαστουπόλεως 113, ΤΚ 11526 Αθήνα 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.