Έλλη Καββαδά… Η παραίτηση μου

Μετά από μεγάλο προβληματισμό, σκέψη και αρκετά μεγαλύτερη υπομονή ζυγίζοντας πολλά και κυρίως την άποψη των φίλων και των δικών μου ανθρώπων που μπορεί να απογοητεύω η να στεναχωρώ με την απόφασή μου, κατέθεσα ηλεκτρονικά χτες στον Δήμο Μεγανησίου την παραίτησή μου από δημοτική σύμβουλος.

Μια τέτοια απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη για μένα γιατί έχω μάθει να μην παρατάω τίποτα στη μέση και να ανταποκρίνομαι μέχρι το τέλος τις υποχρεώσεις μου. Να κλείνω τους κύκλους της ζωής μου στην ώρα τους και να φέρομαι με υπευθυνότητα και πίστη σε ότι μου έχει ανατεθεί. Το τέλος όμως σε αυτή την περίπτωση δεν ορίζεται χρονικά με το πέρας της τετραετίας αλλά με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μέσα από μια πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία στην οποία κινδυνεύεις να χαθείς εάν δεν εξομοιωθείς. Όντας επίσης μαριονέτα μιας κεντρικής εξουσίας, σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες στους δημάρχους, που σε χρειάζεται μόνο για την απαρτία ο ρόλος σου πλέον είναι διακοσμητικός.

Το κείμενο της παραίτησης μου όπως εστάλη στον δήμο και στον πρόεδρο του Δ.Σ.

Μεγανήσι 14  Σεπτέμβρη 2020

Προς  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικό συμβούλιο.

Αίτηση Παραίτησης

Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια δημοτική σύμβουλος   στον δήμο Μεγανησίου  τον  οποίο πιστεύω ότι και υπηρέτησα με εντιμότητα  και πίστη σε όποια θέση  με τοποθέτησαν οι Μεγανησιώτες,  σας καταθέτω σήμερα την παραίτησή μου από θέση αυτή.

Η ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα στον χώρο της  τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτεί σύνεση, γνώση, ευγένεια και σεβασμό στους κανόνες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και τέλος σεβασμό στον «αντίπαλο «και στην άποψή του.

  Χρειάζεται   τόλμη , ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, ψυχραιμία   και κυρίως… γερό στομάχι. Πάνω από όλα όμως απαιτεί σεβασμό στον ίδιο σου τον εαυτό και στους ανθρώπους που σε τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.

Η μορφή  η φιλοσοφία και  ο τρόπος διοίκησης, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Μεγανήσι, αλλά και οι συσχετισμοί που έχουν προκύψει σε οδηγούν   στο να γίνεις κι εσύ  μέρος ενός καλά στημένου παιχνιδιού για να  υπάρχεις στο χώρο . Αλλιώς στην καλύτερη περίπτωση  γίνεσαι γραφικός, με το λόγο και την παρουσία σου να μην έχουν κανένα νόημα.

Προσωπικά αυτή η νέα «πραγματικότητα»    ΔΕΝ  εκφράζει πια την δική μου φιλοσοφία τον χαρακτήρα,, την μέχρι τώρα πορεία μου  και την αλήθεια μου που χάνεται, παρερμηνεύεται, «τιμωρείται»  και πολλές φορές παρασύρεται  στην επικρατούσα   αυτή φιλοσοφία   που δεν τιμάει κανέναν και  δεν μας αρμόζει.  

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από  τις αρμοδιότητες που έχει δώσει η κεντρική εξουσία στους δημάρχους  και στην οικονομική επιτροπή, δεν μπορώ  πια να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου και αδυνατώ  να αντιμετωπίσω αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει τους  θεσμικούς παράγοντες τιμωρούς, παντογνώστες, και ανειλικρινείς και τους δημοτικούς συμβούλους  της αντιπολίτευσης διακοσμητικά στοιχεία που ενώ δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη  οι προτάσεις τους  ταυτόχρονα τους ασκείται  σφοδρή  και εντονότατη κριτική .

Ο λαϊκισμός, η ανοχή  η πόλωση ,η συκοφαντία και το ψέμα, οι δεύτερες και οι κρυφές ατομικές  σκέψεις, η ασέβεια στους θεσμούς και στους εκπροσώπους τους,  η ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης και η φίμωση με κάθε θεμιτό η αθέμιτο μέσο ,έχουν κλονίσει όχι μόνο τον κοινωνικό ιστό και την ισορροπία των σχέσεων μεταξύ μας αλλά και  την εμπιστοσύνη μας στον, και από, τον συνομιλητή μας, το συνάδελφο, το φίλο

 Το  Μεγανήσι  όμως  έχει χάσει από καιρό αυτήν την πολυτέλεια . 

Πριν  χάσω κι εγώ  τον εαυτό μου, την ηρεμία της  οικογένειας μου, την ψυχική μου υγεία,  την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση εκείνων που με τίμησαν και με και στήριξαν, αλλά κυρίως τον σεβασμό στον ίδιο μου τον εαυτό , παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου σαν δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

 Ευχαριστώ θερμά όλους  τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους   για την συνεργασία, και ιδιαίτερα εκείνους από τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκα,  για την τιμή να με επιλέξουν , την στήριξη, και την  βοήθειά τους. 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που πίστεψαν και δημιούργησαν  την παράταξη «Μεγανήσι Για Όλους». Από τα ιδρυτικά στελέχη μέχρι τον απλό ψηφοφόρο. Εύχομαι να αντέξει, να δυναμώσει  και να κερδίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του Μεγανησιώτη. Οι άξιοι αντικαταστάτες μου , η επικεφαλής  Σοφία Αργύρη και τα μέλη της παράταξης είμαι σίγουρη ότι θα φροντίσουν για αυτό.

Προσωπικά μέχρις ότου οι «συνθήκες» αλλάξουν  απέχω από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά   δηλώνω παρούσα σε οτιδήποτε ζητηθεί η συμβολή μου.

 θα συνεχίσω να  αγωνίζομαι και  να κρατάω ζωντανό το Μεγανήσι μας με τον δικό μου τρόπο …

Με τιμή Καββαδά Έλλη.«

Για όσους απογοητεύω με αυτή την ανάρτηση θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα συγνώμη. Περισσότερα κατ ιδίαν.

Για όσους θα χαρούν με….» μια φωνή ακόμα λιγότερη» θέλω να πω ότι …Δεν εγκαταλείπω και θα είμαι πάντα εδώ...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.