Απλά… Γεια ! Καλοκαίρι 2020

Αργήσαμε να το αποχαιρετήσουμε αυτό το Καλοκαίρι και καθόλου τυχαία νομίζω, αφού ήταν τόσο διαφορετικό από τα Καλοκαίρια που περνάνε στο νησί. Και σίγουρα δεν ξέρω πια πόσοι από μας το έζησαν, το χάρηκαν και θέλουν να το θυμούνται…

Στον καθένα μας έχει καταγραφεί στη μνήμη διαφορετικά και για τους δικούς του λόγους. Για όλους μας όμως αυτό το καλοκαίρι είναι από τα πιο δύσκολα τα πιο μελαγχολικά και τα πιο παράξενα καλοκαίρια που έχουμε ζήσει.

Με μικρά ευχάριστα διαλείμματα που αφορούσαν στο αντάμωμα των φίλων στην ήρεμη ζεστή θάλασσα που δρόσιζε τα πρόσωπα μας τις ατέλειωτες μέρες του καύσωνα, και στις μικρές καθημερινές στιγμές του καφέ, του ποτού του φαγητού.

Με μεγαλύτερα διαστήματα δυσάρεστα που αφορούσαν στην ανεργία, στην γκρίνια, στους έρημους δρόμους, στην μεγάλη αναμονή του κόσμου, στα μεγάλα έξοδα που έτρεχαν και στον πόνο που προκάλεσαν οι πολλές απώλειες αγαπημένων ανθρώπων. Γεγονότα που χαρακτήρισαν το φετινό καλοκαίρι.

Νέες εικόνες… οι μάσκες αναπόσπαστο αξεσουάρ στο πρόσωπο στα χέρια στο λαιμό. Κόντευανε να σε πνίξουν και σου προκαλούσαν φόβο ανασφάλεια και» ρατσισμό».

Νέα συναισθήματα…θέλαμε και δεν θέλαμε κόσμο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…Χαμένοι έτσι κι αλλιώς.

Νέες προσδοκίες…Άντε να βγάλουμε χειμώνα.

Νέοι προβληματισμοί…Μα είναι αλήθεια όλα αυτά που συμβαίνουν ή κάποιοι συνωμοτούν εις βάρος μας;

Νέες συνήθειες…μακριά κι αγαπημένοι, αραιά τραπέζια αντισηπτικά παντού …χωρίς φιλί χωρίς αγκαλιά για καλωσόρισμα.

Νέα κατάσταση…Οι σερβιτόροι άργησαν να φορέσουν την ποδιά , τα φουγάρα κάπνιζαν αραιά και τα φώτα άναψαν αργά.Κι οι παραλίες όλες δικές μας μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι μέρες περνούσαν ασυναίσθητα κι οι πρώτοι μήνες δεν θύμιζαν καθόλου καλοκαίρι μέχρι που μπήκε ο Αύγουστος . Μικρός μου φάνηκε φέτος , κι εσάς το ίδιο φαντάζομαι. Κινήθηκε όμως ανέλπιστα καλά. Και κόσμος ήρθε και με τους φίλους ανταμώσαμε και φάγαμε και ήπιαμε και ξενυχτήσαμε. Σκιαχτά σκιαχτά το ζήσαμε λίγο κι αυτό το καλοκαίρι. Και πέρασε και πάει. Μαζί του πέρασε κι ένας ακόμη χρόνος…έτσι μετράν αυτοί που μένουν πίσω τον καιρό ως το επόμενο.

Μέχρι τότε να προσέχετε…να μας θυμάστε και να σας λείπουμε…

Κι όπως πάντα …Απλά Γεια!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.