Κοινή ανακοίνωση Λευκάδας – Μεγανησίου σχετικά με την μη εκπροσώπηση των νησιών στο νέο ΦΟΔΣΑ.

kalos

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στην Κέρκυρα στην πρώτη ιδρυτική Γ.Σ της υπό σύστασης εταιρείας ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων )  των Ιονίων Νήσων   και τον αποκλεισμό της Λευκάδας και του Μεγανησίου οι δήμαρχοι Μπ. Καλός και Π. Δάγλας μετά και την αποχώρησή τους  εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

 

Οι Δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου αποχώρησαν από την ιδρυτική γενική συνέλευση της υπό σύσταση εταιρείας ΦΟΔΣΑ ΑΕ ΟΤΑ Ιονίων Νήσων της 15ης Ιουνίου 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του καταστατικού της για τους παρακάτω λόγους τόσο νομιμότητας όσο και σκοπιμότητας:
Κατά την εκλογική διαδικασία και την έγκριση του καταστατικού της υπό σύσταση εταιρείας, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στα άρθρα 226α και 236 παραγρ.6 του Ν.4555/18 με αποτέλεσμα την μη εκπροσώπηση της ΠΕ Λευκάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε ότι επιβάλλεται η τροποποίηση του προτεινόμενου καταστατικού στο άρθρο 32 αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική ώστε το ύψος της ετήσιας εισφοράς του κάθε δήμου- μετόχου να υπολογίζεται με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας σε σχέση με το πραγματικό κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται στον συγκεκριμένο δήμο, και όχι σε ενιαία βάση σε επίπεδο περιφέρειας Ιονίων νήσων.
Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων αναμένεται η σύγκλιση επαναληπτικής γενικής συνέλευσης ώστε να ολοκληρωθεί με σύννομο τρόπο η διαδικασία για την σύσταση της εταιρείας.
Η προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων των δήμων μας είναι για εμάς μονόδρομος και ρητά και κατηγορηματικά το επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας                                                          Ο Δήμαρχος Μεγανησίου
Χαράλαμπος Καλός                                                                        Παύλος Δάγλας

Πηγή: https://lefkadapress.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.