Καλή επιτυχία… Μεγανήσι

20200613_212410
Η τάξη του 2002

Ύστερα από μια πολύ δύσκολη   σχολική χρονιά  με πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες και ιδιαίτερα για τα παιδιά της Γ λυκείου που φέτος δίνουν πανελλήνιες, αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία των εξετάσεων.

Η αρχή του τέλους για το άγχος την αγωνία το ξενύχτι το διάβασμα.  Για την ψυχολογική πίεση που προκαλούσε τόσο ανάμεικτα και ακραία διαφορετικά συναισθήματα .  Γέλιο και κλάμα μαζί. Επιμονή και άρνηση. Αισιοδοξία και απογοήτευση. Υπερένταση και λήθαργο. Γνώση και άγνοια. Σιγουριά και ανασφάλεια.

Η αρχή  μιας νέας ζωής που αγγίζει το όνειρο  του κάθε παιδιού που έχει ανοίξει  στο μυαλό του ένα δικό του δρόμο εξαρτώμενο από την επιτυχία των εξετάσεων.

Και η αρχή του τέλους μιας ανέμελης παιδικής ηλικίας που φεύγει ανεπιστρεπτί και αφήνει πίσω του τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής τους για να μεταπηδήσουν πια στην ζωή των ενήλικης νέας γενιάς που πάνω της στηρίζεται το μέλλον που δυστυχώς άλλοι φτιάξανε για αυτά.

Να ευχηθούμε  με όλη μας την καρδιά σε όλα τα παιδιά της χώρας καλή αρχή και καλή επιτυχία. Καλή επιτυχία  και καλή δύναμη και σε όλα τα Μεγανησιωτάκια.

Όμως …θα μου επιτρέψετε να ευχηθώ ξεχωριστά στα παιδιά  του Μεγανησίου.

Τους μαθητές του 2002 που πέρασαν από τα θρανία των σχολείων μας  και που διαχρονικά υστερούσαν  σε  δυνατότητες και ευκαιρίες  επιπλέον γνώσεων και δραστηριοτήτων  λόγω συνθηκών από τα  παιδιά των πόλεων. Ιδιαίτερο στοίχημα για αυτά οι πανελλήνιες ,για τους δασκάλους και τους καθηγητές που  τα δίδαξαν αλλά και για τους γονείς τους που στο βάθος κάποια στιγμή ένιωσαν και… τύψεις.

Όπως όμως έχει δείξει η ιστορία πάντα τα  κατάφερναν.

Μια αγκαλιά μια προσευχή και μια ευχή  στους:

Γεράσιμο Σολδάτο

Άγγελο Πατσουλίνη

Χριστίνα Πολίτη

Διονυσία Πολίτη

Χριστίνα Βραγγαλά

Μαρία Κονιδάρη (Το Μαράκι μου)

Καλή σταδιοδρομία να ευχηθούμε σε ότι κάνουν  και στους συμμαθητές τους Κωνσταντίνο Κοντογιώργη και Βασίλη Κονιδάρη που επέλεξαν να  να μην δώσουν εξετάσεις και να ακολουθήσουν άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό.

Καλή επιτυχία και στην Μαρία Κατοπώδη που αν και της ίδιας χρονιάς θα δώσει του χρόνου.

Να θυμάστε ότι το ταξίδι τώρα αρχίζει και αυτή η δοκιμασία είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την κορυφή.  Με ανήφορους και κατήφορους.Το βάπτισμά σας σε μια μάχη ζωής που στην πορεία άλλες φορές θα χάνετε και άλλες θα νικάτε.  Μάθατε όμως να πολεμάτε, να προσπαθείτε, να βάζετε στόχους και να κοπιάζετε για αυτούς…Γίνατε μαχητές  και αυτό είναι το σπουδαιότερο μάθημα των πανελληνίων.

Σε αυτή τη μάχη σας, όλοι είμαστε δίπλα σας, περήφανοι για εσάς…

Ευχόμαστε  να πραγματοποιήσετε όλα σας τα όνειρα και να έχετε την επιτυχία που  θέλει ο καθένας.

Να είστε κι εσείς περήφανοι για τον εαυτό σας  ότι κι αν γίνει.

Για εμάς είσαστε ήδη νικητές.

Καλή επιτυχία Μεγανήσι…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.