Απάντηση του ενοικιαστή της μαρίνας Βαθέος στην ανακοίνωση-καταγγελία του δημάρχου

19942733_1347302185324508_5214349688487046273_o

Προς απάντηση της Δημοσίας τοποθέτησης του Δημάρχου Μεγανησίου

Μεγανήσι, 11 Ιουνίου 2020
Με έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την ανοικτή, δημόσια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Μεγανησίου, η οποία αναφέρεται στην αντισυμβατική διαχείριση του Καταφυγίου Βαθέως εκ μέρους του εκπροσώπου της εταιρείας ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
Απαντούμε άμεσα, ως οφείλουμε, σημείο προς σημείο, στην εν λόγω «επιθετική» ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:
1. Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται αορίστως σε «φαινόμενα έντονης αντισυμβατικής συμπεριφοράς» αποφεύγοντας όμως να τα προσδιορίσει. Η εν λόγω σύμβαση περιλαμβάνει συγκεκριμμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Επομένως, θα ήταν ορθό να αναφερθούν επακριβώς και όχι αορίστως οι όποιες αντισυμβατικές συμπεριφορές. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να συζητηθούν τα όποια προβλήματα αφορούν στη λειτουργία της Μαρίνας, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης.
2. Οι σχέσεις της Μαρίνας με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί είναι κατά κανόνα άριστες. Είναι προφανές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώνονται χρόνιες «ανοικτές υποθέσεις», στις οποίες ενώ εμπλέκεται η ίδια η Δημοτική Αρχή, αυτή κωλυσιεργεί στην επίλυσή τους. Η εταιρεία μας ούτε εκφοβίζει ούτε και απειλεί κανένα, ακόμη περισσότερο τα αιρετά μέλη της Δημοτικής Αρχής, μολονότι ορισμένα από αυτά παρεμποδίζουν ως μη έδει την διευθέτηση των ανοικτών ζητημάτων.
3. Η Οδυσσέας Μαρίνα ουδέποτε εμπόδισε τη λειτουργία της γραμμής Ferry Boat. Αντίθετα, επί σειρά ετών διαθέτει ειδικό χώρο εντός των ορίων της Μαρίνας για την πρόσδεση του πλοίου της εν λόγω γραμμής και την εξυπηρέτηση του νησιού, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας όπως ορίζει η νομοθεσία.
4. Σε ό,τι αφορά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής περί καταγγελίας της σύμβασης, η υπόθεση αυτή βρίσκεται εις χείρας των αρμοδίων Αρχών και της σχετικής διαιτησίας προς εξέταση του θέματος και λήψη απόφασης. Συνεπώς, η δήλωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ότι «θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» είναι αφενός όψιμη, αφετέρου δεν τίθεται θέμα «εφαρμογής» της, όπως απειλητικά ισχυρίζεται το δημοσίευμα προτού καν διεξαχθεί η σχετική διαιτησία.
5. Το θέμα του Ferry Boat, στο οποίο επανέρχεται στο δημοσίευμά της η Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να αφορά αποκλειστικά στα «εμπλεκόμενα μέρη» αφήνοντας εκτός τις πραγματικές ανάγκες του νησιού. Από πλευράς μας, εκτιμούμε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επανεξετασθεί από μηδενική βάση, φροντίζοντας να εξευρεθεί η κατάλληλη λύση που θα εξυπηρετεί το νησί. Εφόσον μας ζητηθεί, είμαστε στη διάθεση όλων για να συνεισφέρουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
6. Σε ό,τι αφορά τις «κατάπτυστες συκοφαντίες» εις βάρος της Δημοτικής Αρχής, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα, θα πρέπει αυτές να συνδεθούν με την παντελώς απαράδεκτη και χρονίζουσα αδιαφορία ορισμένων μελών της απέναντι στη Διεύθυνση της Μαρίνας. Καταρχάς δεν πρόκειται περί συκοφαντίας αλλά για έκφραση έκδηλης αγανάκτησης προς σε όλους όσοι έχουν επιδείξει αρνητική έως εμπόλεμη στάση απέναντι στην λειτουργία της Μαρίνας, η οποία αποτελεί σοβαρή Δημοτική επένδυση που – κατά γενική ομολογία – έχει ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη του νησιού επί μια δεκαετία. Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με την ουσία των εκ μέρους μας καταγγελιών, έστω και εάν αυτές χρωματίζονται από έντονο θυμό και έκδηλη αγανάκτηση.
7. Όντως, η Μαρίνα είναι «περιουσία του Ελληνικού Λαού» και για αυτό φροντίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας να λειτουργούμε υπεύθυνα και να διοικούμε την εταιρεία μας με σεβασμό και προς όφελος όλων των Μεγανησιωτών. Όλα τα υπόλοιπα περί «κράτους εν κράτει» και περί «λασπολογιών» τα επιστρέφουμε ως ανούσιες εκφράσεις προς δημιουργία εντυπώσεων. Θα ήταν ευχής έργο να γίνουν συγκεκριμμένες τοποθετήσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αντί να αναλώνεται σε λεκτικά «πυροτεχνήματα» άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.
8. Προφανώς, η λειτουργία και ο χρόνος παραχώρησης της Μαρίνας ορίζονται στην υφιστάμενη σύμβαση και φροντίζουμε να λειτουργούμε εντός του συμβατικού πλαισίου αποφεύγοντας «καλή τη πίστει» τις όποιες αυθαιρεσίες. Όμως, η καλή πίστη πρέπει να αφορά και στις δύο πλευρές και όχι μόνο στη μία. Είμαστε ανοικτοί στην αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων αφορούν στην εφαρμογή της σύμβασης, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής διάθεση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να συζητηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις αμφοτέρων πλευρών και όχι μόνο της Μαρίνας.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η υφέρπουσα «διαμάχη» ανάμεσα στην Μαρίνα και τη Δημοτική Αρχή δεν ευνοεί ούτε το νησί αλλά ούτε και τους Μεγανησιώτες, οι οποίοι βασίζουν την ανάπτυξη του τόπου τους στην αγαστή συνεργασία όλων των μερών και όλων των παραγόντων. Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργεί με αυτό ακριβώς το πνεύμα, με συναινετική και όχι «τιμωρητική» διάθεση απέναντι όλων.
Εμείς θα είμαστε ανοικτοί σε κάθε διάλογο ώστε να επιλυθούν όλα τα όποια προβλήματα και να στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στην ευημερία του τόπου και των κατοίκων του.
Με εκτίμηση
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Από ανάρτηση στο fb της σελίδας Meganisi Marina «Odysseas»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.