Κοπιάστε να φάμε… Το Cheesecake της Μενεγάκη {Βίντεο}

 

5d0624213ec4a

Η αλλιώς  το Cheesecake που έφαγε στο Μεγανήσι η Μενεγάκη και ακόμα το λέει…

Ένα δροσερό γλυκό λίγο τώρα που καλοκαιριάζει. Σπιτική συνταγή της Μίκας.

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

300 γρ μπισκότα digestive ή ΠΤΙΜΠΕΡ ολικής άλεσης

100 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

4 κ.σ ζάχαρη άχνη

300 γρ φρέσκο τυρί σε κρέμα

Λίγο ξύσμα λεμονιού

Για γαρνίρισμα :

Μαρμελάδα βύσσινο ,φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού φράουλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα μπισκότα μας σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια τα βρέχουμε με το βούτυρο μέχρι να πάρουν την όψη βρεγμένης άμμου.

   Σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι (ή πυρέξ)  ρίχνουμε το μείγμα μας. Το στρώνουμε μέχρι να ισιώσει καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.

     Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρει την υφή μιας ελαφριάς  συνταγής. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα λεμονιού.

    Όταν γίνει ένα ενιαίο μείγμα, ρίχνουμε την  κρέμα μας πάνω στο ψημένο μπισκότο. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

 

Σερβίρισμα : όταν το cheesecake μας κρυώσει το σερβίρουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.