{Αρχείο} «Αρκούδι»… Το νησί, ο κυρ-Χρήστος και ο Όμηρος

unnamed

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 @ 10:03

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΟ.

ΝΩΝΤΑΣ ΓΑΖΗΣ
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 @ 21:17

Τα αμφίδυμα λιμάνια της Αστερίδας, σαφώς και δεν είναι αυτά που αναφέρει ο Μεγάλος Νταίρπφελντ και όσοι τον αντιγράφουν. Τα αμφίδυμα λιμάνια είναι οι δύο όμοιοι Κόλποι που υπάρχουν στο Νησί, ο ένας στο Βόρειο τμήμα κι ο άλλος στο Ανατολικό και μάλιστα είναι και οι δύο δεξιόστροφοι για να μπεις και να αράξεις στην αμμουδιά τους. Κι αυτό είναι δεδομένο από την αναφορά που κάνει ο Απολλόδωρος, ο οποίος μας βεβαιώνει ότι μεταξύ των αμφίδυμων λιμένων υπήρχε ο οικισμός Αλαλκομενές, κάτι που δεν μπορεί να ισχύει στο λαιμό που σχηματίζει μία προεξοχή στο ανατολικό τμήμα του Νησιού, λίγο νοτιότερα από τον αμφίδυμο ανατολικό κόλπο, που περιέργως και σαφώς από λάθος άποψη του Νταίρπφελντ, οι επόμενοι τον ακολουθούν άκριτα και χωρίς να έχουν επισκεφθεί ποτέ, ίσως, το νησί αυτό! Άλλωστε αν θεωρήσουμε αυτή την προεξοχή από βράχους ως αμφίδυμα λιμάνια ποιος είναι ο χώρος στον οποίο θα μπορούσε να υπήρχε ο οικισμός των Αλαλκομενών?

 1. ΝΩΝΤΑΣ ΓΑΖΗΣ
  27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 @ 21:31

  Οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι το νησί πωλήθηκε σε κάποιον Γάλλο! Σαφώς κρίνεται σκόπιμο η Αρχαιολογική Υπηρεσία να κάνει κάποιες ανασκαφικές έρευνες στο διάμεσο αυτών των δύο όμοιων (αμφίδυμων) λιμένων κι αν ανεβρεθεί οικισμός εποχής Οδυσειακής, τότε σαφώς είναι ο οικισμός Αλαλκομενές και κατά συνέπεια το σημερινό Αρκούδι είναι η Ομηρική Αστερίς!!! Ο οικισμός αυτός τελικά με την Κάθοδο των Δωριέων, και κυρίως όταν απέκτησαν πλοία, που τους έφκιαξαν οι φίλοι τους και σύμμαχοί τους Αιτωλοί στην Ναύπακτο, η οποία πήρε το όνομά της ακριβώς επειδή εκεί τους έφκιαξαν τα πλοία οι Αιτωλοί, (από το ναυς+πήγνυμι)!!!

  Reply

 2. ΝΩΝΤΑΣ ΓΑΖΗΣ
  27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 @ 21:35

  Αν αποδειχθεί ότι το νησί Αρκούδι είναι το νησί Αστερίς του Ομήρου, τότε πανηγυρικά η Λευκάδα αναδεικνύεται σε ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!!!

  Πρώτη δημοσίευση: MeganisiTimes

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φτιάξε site στο WordPress.com
Ξεκινήστε