Κοπιάστε να φάμε… Παλαμίδι στο κεραμίδι

Palamida_keramidi

Παλαμίδα Στο Κεραμίδι

Οι Μεγανησιώτικες συνταγές είναι και πάλι εδώ με ένα εύκολο και νοστιμότατο πιάτο….Το Παλαμίδι στο κεραμίδι…

Υλικά

1 μεγάλο παλαμίδι

αλάτι- πιπέρι-ρίγανη

1 φλιτζάνι λάδι

2 λεμόνια (το ζωμό)

και 1 κίτρινο παλιό κλασσικό κεραμίδι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το παλαμίδι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι… Λαδώνουμε το κεραμίδι και τοποθετούμε επάνω το ψάρι. Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά… Όταν ψηθεί καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκαλα και το δέρμα , το κόβουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη… Χτυπάμε σ’ένα μπολ το λάδι, το ζωμό απ τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι…

Σερβίρουμε σε χαμηλό πιάτο και…. Καλή σας όρεξη

Πρώτη δημοσίευση: Παλιό MeganisiNews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: