Παλαμίδα Στο Κεραμίδι
Οι Μεγανησιώτικες συνταγές είναι και πάλι εδώ με ένα εύκολο και νοστιμότατο πιάτο….Το Παλαμίδι στο κεραμίδι…
Υλικά
1 μεγάλο παλαμίδι
αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
1 φλιτζάνι λάδι
2 λεμόνια (το ζωμό)
και 1 κίτρινο παλιό κλασσικό κεραμίδι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το παλαμίδι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι… Λαδώνουμε το κεραμίδι και τοποθετούμε επάνω το ψάρι. Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά… Όταν ψηθεί καθαρίζουμε το ψάρι από τα κόκαλα και το δέρμα , το κόβουμε ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη… Χτυπάμε σ’ένα μπολ το λάδι, το ζωμό απ τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι…
Σερβίρουμε σε χαμηλό πιάτο και…. Καλή σας όρεξη
Πρώτη δημοσίευση: Παλιό MeganisiNews