Κοπιάστε να φάμε… {Σαβόρο Με Κουτσομούρες}

Συνεχίζοντας τις Μεγανησιώτικες  συνταγές και ακολουθώντας τη νηστεία της σαρακοστής, σήμερα το μενού έχει ψάρι…και συγκεκριμένα Σαβόρο με κουτσομούρες…(στην  φωτογραφία είναι μπαρμπούνια…)

Υλικά

2 κιλά καλές κουτσομούρες
1 φλ τσαγιού δεντρολίβανο
1 φλ. μαύρη σταφίδα
1 φλ. ξίδι
2  φλ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι για το αλάτισμα των ψαριών και
αλεύρι για το τηγάνισμα (αλεύρωμα)..

Προετοιμασία..

-Αλατίζουμε τα ψάρια ,που έχουμε καθαρίσει και περιμένουμε λίγο να τα “πιάσει» το αλάτι,ειδικά αν είναι ολόφρεσκα.
-Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε καλά να είναι ελαφρώς τραγανά.
-Τα βάζουμε σε  πήλινη η γυάλινη γαβάθα και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ξίδι(στο ξίδι ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι τη σταφίδα και το δεντρολίβανο να πάρουν βράση.
-Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει και το βγάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια προσέχοντας να σκεπάζονται από την “σάλτσα”.
-Ο Σαβόρος είναι έτοιμο για κατανάλωση και διατηρείται πολύ καιρό αν και είναι τόσο νόστιμο που δεν θα μείνει για πολύ!
Σημείωση: Ο σαβόρος γίνεται φυσικά με όλα σχεδόν τα ψάρια (Μαρίδες και δη αυγωμένες, μενίδες επίσης σε ενδιαφέρουσα, παλαμίδι, τουνοπουλο,και ότι άλλο προτιμάτε.

Πρώτη δημοσίευση: Παλιό MeganisiNews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: