«Εκοιμήθη» ο Παπά Γεράσιμος

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε» σήμερα ο αγαπητός σε όλους μας Παπά Γεράσιμος.

Μια σεβάσμια μορφή  που γαλήνευε την ψυχή σου με το βλέμμα και την γλυκύτητα της φωνής του. Η εξομολόγηση μαζί του ήταν πραγματική ιεροτελεστία , όπως θα έπρεπε θα είναι. Είχε έναν μοναδικό τρόπο να  βγάζει από μέσα σου ότι σε βάραινε . Άξιος υπηρέτης του Θεού,  καθοδηγητικός , βοήθησε τους φτωχούς και  στήριξε με τον λόγο του τους ανήμπορους, τους απογοητευμένους, τους αμαρτωλούς. Ο π. Γεράσιμος ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός  Έχει τιμηθεί από τον τοπικό Μητροπολίτη για τη συνολική του προσφορά στην Εκκλησία.

 «Γονάτιζε στον Εσταυρωμένο και έπαιρνε δύναμη»

Ο π. Γεράσιμος Κονιδάρης «δεν εξέλαβε ποτέ την ιεροσύνη σαν βιοποριστικό επάγγελμα, αλλά κυρίως σαν σταυρώσιμη συμπόρευση με τον άλλο άνθρωπο και σαν απογειωτική αναστάσιμη πνευματική δύναμη» αναφέρει για τον συνταξιούχο κληρικό που γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια ο εφημέριος του μητροπολιτικού ναού της Λευκάδας π. Γεράσιμος Ζαμπέλης.

«Οι περιπέτειες της ζωής, αρκετές, δεν τον γονάτισαν. Γονάτιζε κάτω από τα πόδια του Εσταυρωμένου και έπαιρνε δύναμη και συνέχιζε. Είναι, ομολογώ, ευλογία Θεού η παρουσία και το έργο του στην τοπική μας εκκλησία και όλα αυτά τα επιτελούσε και συνεχίζει σήμερα, αθόρυβα, όσο μπορεί να τα επιτελεί με αγωνία, με αγώνα, με ευπρέπεια, με σιωπή και με προσευχή».

 43 χρόνια εφημέριος σε απομακρυσμένο νησί

Ο π. Γεράσιμος Κονιδάρης διακόνησε την τοπική εκκλησία 43 χρόνια ως εφημέριος σε πολλά απομακρυσμένα χωριά στο Μεγανήσι και 55 χρόνια ως εξομολόγος. Ο μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος τον τίμησε γι’ αυτή την τεράστια προσφορά του πριν από πέντε χρόνια, σε ειδική τελετή που έγινε στον Ναό της Παναγίας των Ξένων. Ο κ. Θεόφιλος τον μνημονεύει συχνά πυκνά, τον αναγνωρίζει και τον αγαπά ιδιαίτερα.

Το 2000 πήρε σύνταξη λόγω σοβαρής καρδιοπάθειας. Έχοντας πολύ χρόνο στη διάθεσή του έκανε την αυτοκριτική του για όλα αυτά τα χρόνια της εφημεριακής διακονίας του, προκειμένου να δώσει απάντηση αν ήταν σύμφωνα με το θέλημα και τις εντολές του Θεού ή όχι. Ύστερα από πολλή σκέψη και διάλογο με τον εαυτό του δεν έλαβε θετικές απαντήσεις στα ερωτήματά του…

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.