Προκηρύχθηκε θέση γενικού γιατρού για το Μεγανήσι – Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης μονίμων ιατρών

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι

Τα καλά νέα ανακοίνωσε ο ίδιος ο βουλευτής μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook

Φαίνεται ότι η επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας  Βασίλη Κοντοζαμάνης με την Αxion Hellas έπιασε τόπο. Όπως και να’χει κάποιοι το εκμεταλεύτηκαν σωστά ,όπως ο βουλευτής,  οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς και το πρώτο βήμα έγινε. Δεν μένει παρά να περιμένουμε  να δούμε και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων. Να πούμε βέβαια ότι ο βουλευτής ασχολήθηκε αρκετές φορές με το θέμα των γιατρών στο Μεγανήσι κατά καιρούς  και έχει υποβάλει και σχετικό ερώτημα στη βουλή.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Προκηρύχθηκε η θέση του μόνιμου αγροτικού ιατρού για το Μεγανήσι….»Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης μονίμων ιατρών

– Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τον Υφυπουργό Υγείας.

Υπεγράφη η απόφαση για την προκήρυξη μιας θέσης γενικού γιατρού για το Μεγανήσι, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη. Για την προκήρυξη ενημερώθηκε σχετικά ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ.Θανάσης Καββαδάς, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό. Έπειτα από την υπογραφή της προκήρυξης, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι ιατροί, η θέση μπορεί να καλυφθεί άμεσα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού για τις επισκευές στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Βασιλικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, την ερχόμενη εβδομάδα θα αναδειχθεί ανάδοχος, ώστε οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ύψους 50.000 ευρώ για φάρμακα και 84.000 ευρώ για λοιπές δαπάνες, τις οποίες η Διοίκηση του Νοσοκομείου μπορεί να αξιοποιήσει με όποιον τρόπο κρίνει προσφορότερο.

Τέλος, ψηφίστηκε χθες νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες κρίσης και πρόσληψης μονίμων ιατρών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έως πέντε υγειονομικούς φορείς μίας μόνο ΥΠΕ και η όλη διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά ώστε να επισπευσθούν οι προσλήψεις. Η διάταξη θα ισχύσει για την προσεχή προκήρυξη 11 θέσεων μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για το Νοσοκομείο Λευκάδας, ώστε εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, εντός λίγων μηνών από τη δημοσίευση της προκήρυξης οι υποψήφιοι να έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.