Η Axion Hellas ξανά στο Μεγανήσι {Πρόγραμμα εξετάσεων}

 

Η axion hellas ξανάρχεται στο Μεγανήσι τον Δεκέμβρη στα πλαίσια του 8ου διάπλου . Είναι ένας  μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ισχυρές ρίζες στον εθελοντισμό, που έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην παροχή στοχευμένων υπηρεσιών, όπως ιατρικές εξετάσεις αλλά και συμβολή σε έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα στις εν λόγω απομακρυσμένες περιοχές. Με φουσκωτά σκάφη, τα μέλη της Axion Hellas μπορούν να προσεγγίζουν γρήγορα πολλές και, «δύσβατες» από θαλάσσης, περιοχές πραγματοποιώντας ένα έργο πολύτιμο κι αξιοθαύμαστο. Η ιατρική ομάδα της Axion Hellas αποτελείται από αμιγώς εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές, πολλοί είναι και ιδρυτικά μέλη της A.H.

Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του Δήμου στο f.b.

76191532_1422386284594659_6534338741345976320_n74614885_1422386324594655_4148956768921190400_n

Από την επίσημη σελίδα της axion hellas…

Στόχος της Axion Hellas είναι να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές των Ελληνικών νησιών και της Ελληνικής ηπειρωτικής χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Axion Hellas, επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη χρηματοδότηση,
τη παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρακάτω δράσεων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

  • Υλική και ηθική υποστήριξη και προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού των τοπικών κοινοτήτων.
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της εκπαιδευτικής, της πολιτιστικής και της επαγγελματικής κατάστασης των τμημάτων αυτών της χώρας και των κατοίκων τους.
  • Προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών αυτών και των παραδόσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η χρήση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής βιομηχανίας, της οικονομίας και του τουρισμού.
  • Προσφορά των υπηρεσιών υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
  • Συνεισφορά στη βελτίωση της υπάρχουσας υποδομής για την υγεία, τις υποδομές της εκπαίδευσης, των υποδομών πολιτισμού και αθλητικών υποδομών, ή η δημιουργία αυτών των υποδομών και των εγκαταστάσεων όπου είναι απαραίτητο.
  • Ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ιατρικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά, τεχνικά, γεωργικά, τουριστικά, εμπορικά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων για την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες και τις μεθόδους επικοινωνίας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς και της τοπικής οικονομίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.