Τέλος τα ΕΛΤΑ για το Μεγανήσι !

Από το καλό στο καλύτερο πάμε τα τελευταία χρόνια.

Κάθε χρόνο το Μεγανήσι της ανάπτυξης, το νησί των Κροίσων, η διοικητική περιφέρεια του Σκορπιού, η Μύκονος του Ιονίου κλπ,κλπ χάνει κι από κάτι. Φέτος ήρθε η σειρά του ταχυδρομείου μας. Ναι, αν δεν το ξέρετε…πάει και αυτό.

Το ταχυδρομείο για πολλά χρόνια λειτουργούσε με ταχυδρομικό πράκτορα. Τον Πάνο, ο οποίος είχε  και τον ρόλο του διανομέα του εισπράκτορα του ταμία .  Μιλήσαμε μαζί του για να μάθουμε τους λόγους που κλείνει το ταχυδρομείο. Μας είπε μεταξύ άλλων ότι τα ΕΛΤΑ  απαίτησαν από τους πράκτορες να καλύψουν με δική τους δαπάνη τα έξοδα αυτοματοποίησης των ταχυδρομείων με ένα ποσό που στην καλύτερη περίπτωση θα ξεπερνούσε τις 3.500 ευρώ ποσό αρκετά μεγάλο, δεδομένου ότι η αντιμισθία τους δεν ξεπερνούσε τα 160 ευρώ το μήνα. Επιπλέον καταβάλουν φόρο  εσόδων από τις προμήθειες αποστολών και πληρωμών. (Να πούμε επίσης ότι για να γίνει  κάποιος ταχυδρομικός πράκτορας απαιτείται επαγγελματική στέγη στο όνομα του και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σαν εγγύηση ή κάποιο ακίνητο)

Οι πράκτορες φυσικά αρνήθηκαν κι έτσι η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία του ταχυδρομικού πρακτορείου στο Μεγανήσι.

Το νησί θα εξυπηρετείται από εξωτερικό συνεργάτη που θα έρχεται  στα καφενεία κάθε Τρίτη και Πέμπτη για την αλληλογραφία και από υπάλληλο των ΕΛΤΑ που θα έρχεται κάθε τέλος του μήνα για τις συντάξεις.

Προς το παρόν δεν θα εισπράττονται λογαριασμοί.

Τέλος εποχής λοιπόν και για το ταχυδρομείο που από ότι φαίνεται στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και στην εποχή της τεχνολογίας η λειτουργία του κρίθηκε ασύμφορη.  Το internet,  οι ηλεκτρονικές πληρωμές και οι ιδιωτικές υπηρεσίες ταχυμεταφορών συνετέλεσαν στην υποβάθμιση του.  Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα , ειδικά οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντάξεις που καταβάλλονται μέσω ταχυδρομείου δεν ξεπερνούν σε όλο το Μεγανήσι τις 140.

Δε μιλάμε για κάρτες και γράμματα…

Όπως και  να χει είναι λυπηρό το 2019  να κλείνουν αντί να ανοίγουν υπηρεσίες και θέσεις εργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.